Barcelona arriba als 500 punts de recàrrega de vehicles elèctrics

La majoria són per a motos i només 23 són de recàrrega ràpida

La xarxa pública de recàrrega per a vehicles elèctrics, Endolla Barcelona, ha sumat 7 nous punts de recàrrega enguany, assolint la xifra de 500 punts en funcionament. Des del 2018 Barcelona Serveis Municipals (B:SM) ha invertit 1,95 milions d’euros a Endolla Barcelona, dels quals 950.000 euros són per al 2020. Els 5.000 usuaris del servei tenen a la seva disposició 367 punts de recàrrega als aparcaments de la Xarxa de B:SM, 194 per a cotxes i 173 per a motos, i 133 a la via pública, on n’hi ha 23 per a cotxes i 110 específics per a motos.

Dels 500 punts, 23 són de recàrrega ràpida, cosa que significa que permeten carregar el 80% de la bateria del vehicle en 30 minuts. Els punts instal·lats recentment estan al passeig de Picasso, 8, a la Via Augusta, 352, a la plaça d’ Alfonso Comin, al carrer de Mas Casanovas, 69 (2 punts), al carrer d’Europa, 12 i al carrer de John M. Keynes, 2-10.

El servei Endolla Barcelona es va mantenir actiu durant l’estat d’alarma, tot i que va experimentar una disminució del 80% de les recàrregues. Les flotes de vehicles com la distribució urbana de mercaderies i els taxis el van seguir utilitzant. Amb la incorporació progressiva a l’activitat, durant el mes de maig, es van fer 3.300 recàrregues, que van passar a ser 6.394 durant el mes de juny, dades que responen a la recuperació de l’activitat i el retorn progressiu a la normalitat pel que fa a la mobilitat de la ciutat.

Barcelona és líder a Europa pel que fa a xarxes públiques de recàrrega elèctrica, segons assegura el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni (PSC), en un comunicat. Per utilitzar el servei Endolla Barcelona només cal que els usuaris es descarreguin l’app smou, des d’on es pot consultar el mapa de punts de recàrrega i realitzar una reserva amb 20 minuts d’antelació. Al punt de recàrrega, a través del mòbil s’escaneja el codi QR i s’inicia el servei.

Més informació

Nou comentari