Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Així avancen les obres al voltant del Camp Nou
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha finalitzat les obres al carrer de Menéndez i Pelayo, una transformació que s’emmarca en el pla conjunt dissenyat per l’executiu municipal i el FC Barcelona per canviar la imatge dels carrers que rodegen el Camp Nou. L’Ajuntament apunta que, amb la nova urbanització del carrer, s’ha buscat “afavorir la mobilitat sostenible” i s’ha incorporat un carril bici que uneix l’avinguda de Joan XXIII amb el carrer de Martí i Franquès.

L’executiu apunta en una nota que la reforma busca “crear un gran espai obert al voltant de l’estadi” i que per això elimina la tanca exterior i els desnivells que hi havia. Entrant al detall, l’obra ha intervingut més de 22.000 m², dels quals l’Ajuntament destaca que més de 4.000 són noves zones verdes. Així mateix, les voreres del carrer citat ara són més amples i incorporen 21 bancs de fusta de tres metres, 16 cadires de 60 centímetres, un nou sistema d’il·luminació i un total de 65 arbres.

L’espai transformat incorpora voreres amples i un carril bici| Ajuntament

Els propers passos de la reurbanització

La intervenció del carrer de Menéndez i Pelayo se sumen a les de l’avinguda Joan XXIII, que iniciarà aviat la segona fase d’obres. En aquest cas, també s’ampliaran les voreres i s’incorporarà -a càrrec del club- carrils bici en l’entorn que va de l’accés 5 del Camp Nou fins a la rotonda que connecta amb el carrer d’Arístides Maillol. La idea de l’Ajuntament i del Barça és transitar cap a un espai que premiï la mobilitat sostenible i per aquest motiu s’està potenciant el carril bici, entre altres mesures.

El consistori també posa data a l’inici de les obres del futur jardí Geològic, un projecte conjunt amb la Universitat de Barcelona que té com a objectiu “apropar la ciutadania i el turisme a la història del planeta”. Segons els càlculs municipals, el projecte començarà a aixecar-se a finals d’any. Al mateix temps, està previst restaurar una zona que queda força inclinada a tocar del cementiri de les Corts per construir-hi més verd. Tot pelat culminarà el conegut Espai Barça i obrirà l’estadi a la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa