Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Polèmica a l’Ajuntament per oferir feines que no es cobren

L’Ajuntament de Barcelona ofereix un contracte menor com a fotògraf per l’àrea de Seguretat i Prevenció, al càrrec d’Albert Batlle (PSC) on no tota la feina és remunerada. Aquesta és la queixa que avançava ahir el diari ARA: “El problema ja no és només que un ajuntament fixi com a criteri per a una contractació que es facin feines sense remunerar, sinó que, quan se’ls pregunti, defensin que això és correcte”, lamentava el lector que va informar de la situació. Es tracta d’una oferta per cobrir fotogràficament els diversos actes de la Guàrdia Urbana i els Bombers de Barcelona perquè l’àrea de Batlle no compta amb els recursos propis suficients per assumir-ne la cobertura.

Per saber a qui concediran l’oferta, els licitadors han de complir uns requisits segons un sistema de punts. Segons detalla l’oferta de l’Ajuntament, el que es valora, amb 70 dels 100 punts possibles, és que el candidat ofereixi el “preu més ajustat possible“. Els altres 30 punts necessaris depenen de fer feines extra sense cap mena de retribució econòmica. Les bases estableixen que els candidats poden obtenir 20 punts més si fan 10 feines extra, i els 10 restants si s’encarreguen de fotografiar cinc actes més. És a dir, que només es pot assolir la totalitat de punts si el candidat es presta a fer 15 actes extra sense cobrar.

Tal com informa l’ARA, la resposta que va obtenir un dels candidats en qüestionar-li directament els requisits de contractació a Batlle va ser que a la seva àrea li correspon fer un ús “eficient” dels recursos públics i que per això ha de “garantir la millor relació qualitat-preu de les ofertes”. Fonts municipals argumenten que qualsevol licitació pública s’ha d’ajustar a les normatives de contractació i fomentar la competència entre els diversos candidats.

Reaccions de l’oposició

La regidora de Barcelona i consellera metropolitana, Elisenda Alamany (ERC) s’ha mostrat molt contundent a través del seu perfil de Twitter: “Vivim en una ciutat on el cost de viure s’ha incrementat un 42,6% els darrers cinc anys. I els sous són molt lluny d’aquest increment. Sempre i encara més avui l’Ajuntament hauria de ser referent en contractació. Exigirem explicacions”, afirma Alamany.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa