Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ambient de “crispació i hostilitat” a la negociació de conveni a TMB

Fa setmanes que la relació entre la direcció de TMB i alguns sindicats del metro es troba en un dels pitjors moments. La convocatòria de vaga en assemblea impulsada per algunes formacions sindicals, el referèndum convocat després per altres sindicats per aturar la protesta i un canvi en la contractació han desembocat en un ambient de “crispació i hostilitat” que ha protagonitzat l’última reunió per a la negociació del conveni.

Així ho ha definit la direcció de l’empresa de transports barcelonina en un comunicat, on ha destacat que la mala maror es viu entre sindicats i també entre representants sindicals i membres de la companyia. En un resum de la trobada, celebrada avui a l’espai Josep Bota de la Fabra i Coats, l’empresa ha instat a considerar les “disrepàncies” com a part del “debat inherent a les relacions laborals” i ha apel·lat al respecte.

L’acord segons el qual els sindicats desconvocaven la vaga que s’havia programat per a l’11 de gener incloïa, segons ha recordat la direcció, l’exigència que TMB presentés una proposta per prorrogar el conveni. Els representats de la direcció han exposat que la companyia està disposada a augmentar el sou seguint el criteri de la Llei general de pressupostos de l’Estat, entre d’altres punts. La majoria de sindicats s’han mostrat disposats a valorar el plantejament, però una part “minoritària” de la representació dels treballadors s’hi ha negat, segons ha criticat la direcció.

L’origen del trencament de relacions entre TMB i sindicats i entre algunes formacions sindicals es troba en una sentència judicial sobre dos treballadores d’Aena que ha portat la companyia de transport públic a aplicar canvis en la contractació que vulneren els acords de conveni.

Presència policial

A més, la CGT s’ha queixat de la presència policial al voltant del recinte on se celebrava la reunió. “Cal fer servir la coacció, Rosa Alarcón?”, s’ha preguntat el sindicat a través de Twitter.

Més notícies
La plantilla del metro ha retirat la convocatòria de vaga parcial / Jordi Play

La plantilla del metro descarta fer vaga dilluns entre retrets de diversos sindicats

Notícia: La plantilla del metro descarta fer vaga dilluns entre retrets de diversos sindicats
Comparteix
Més del 60% dels treballadors dona suport a la proposta de TMB
Notícia: La plantilla del metro descarta fer vaga dilluns entre retrets de diversos sindicats - Mobile
Assemblea del metro on es va decidir convocar vaga / CGT

Cisma al metro: cinc sindicats busquen aturar la vaga de dilluns

Notícia: Cisma al metro: cinc sindicats busquen aturar la vaga de dilluns
Comparteix
Convoquen un referèndum per preguntar sobre la decisió presa en assemblea
Notícia: Cisma al metro: cinc sindicats busquen aturar la vaga de dilluns - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa