“Ajuntament, sit and talk”: els veïns d’Horta demanen més mesures per pacificar el barri

La plataforma Picnic per la Superilla critica el consistori i fa una marxa lenta per reclamar solucions

Els veïns crítics amb la superilla del barri Horta han complert la seva amenaça i han sortit al carrer per demanar a l’Ajuntament de Barcelona que posi en marxa més mesures per pacificar el barri. Consideren que amb la seva configuració actual, la superilla és ineficaç. Aquest dissabte un centenar de veïns s’ha congregat al carrer Fulton i han avançat pel carrer Horta, tallant el trànsit durant una mitja hora.

Amb el lema “Ajuntament, sit and talk”, el moviment s’inspira en el Tsunami Democràtic. “Si hi ha acció coordinada veïnal, hi haurà resposta institucional”, asseguraven en un comunicat difós fa dues setmanes. La seva principal reivindicació és que el consistori instal·li una pilona que impedeixi el pas dels vehicles que no viuen a l’interior de la superilla i que es modifiqui la ruta de l’autobús 185. També reclamen un cartell que recordi als conductors que, a dins del perímetre, són els vianants els que tenen la prioritat.

Els veïns d'Horta han fet gal·la del seu enginy / PxS

Els veïns d’Horta han fet gal·la del seu enginy / PxS

La jornada ha començat a les 11.00 en punt, quan el canal de Telegram creat per l’ocasió ha anunciat la primera acció: “Tothom al carrer Fulton a les 11:30h. Us necessitem a totes!”, deia el missatge. En una mostra més de l’humor amb que s’havia ideat la protesta, el mateix canal avisava de la possible presència d’algun talp: “Alerta amb els infiltrats, aïllem-los!!! Recordeu portar xiulets i pícnic”. 

Més informació

Nou comentari