Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Compte enrere per a l’estrena de la superilla d’Horta
  • CA

Horta compta les setmanes per estrenar la nova superilla, la quarta del govern Colau després de les del Poblenou, Sant Antoni i les Corts. Aquest dilluns comença una campanya informativa per avisar els veïns dels canvis que s’estan produint. A diferència d’altres projectes similars, la superilla d’Horta no tancarà carrers al trànsit, sinó que aposta per pacificar carres i evitar que la ruta Fulton-Horta-Palafox sigui una drecera per als 3.000 cotxes que cada dia creuen el barri per anar cap a la ronda de Dalt.

L’objectiu és desviar el trànsit cap a l’avinguda de l’Estatut, que segons els tècnics municipals encara té capacitat per absorbir bona part dels cotxes que no tenen com a destí final el barri d’Horta. Els carrers Feliu i Codina, Fulton i Horta s’han pacificat amb plataformes úniques per proporcionar més espai als vianants i s’hi han instal·lat jardineres.

Mapa de la transformació del barri d’Horta / Ajuntament

Després de la polèmica que va suscitar la superilla del Poblenou, el govern municipal ha optat per millorar els processos participatius i buscar solucions menys restrictives però igualment efectives per desincentivar l’ús del cotxe. Amb una inversió d’1,8 milions d’euros, les actuacions han permès recuperar 2.800 metres quadrats d’espai públic i la supressió d’una trentena de places d’aparcament.

El projecte forma part d’un ambiciós programa per portar les superilles a tots els districtes de la ciutat. Tal com va avançar aquest diari al mes d’abril, l’Ajuntament ja explora 10 noves ubicacions susceptibles d’acollir una nova superilla. L’Eixample (3) i Sant Martí (2) són els districtes amb més projectes en estudi, mentre que Sants-Montjuïc, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Sant Andreu i Nou Barris també en podrien tenir una.

Els veïns, de vermut

Els veïns d’Horta s’han pres amb l’humor l’estrena d’una superilla que consideren insuficient –tot i que el consistori ja ha anunciat que en el futur es desplegaran mesures addicionals–. Aquest diumenge els Diables d’Horta han organitzat un “vermut-illa” per la Festa Major del barri. “Ja que és una merda de superilla, almenys pillem-nos la tajilla” és l’eslògan que han triat per a la divertida trobada. 

 

Més notícies
Barcelona explora 10 noves superilles
Notícia: Barcelona explora 10 noves superilles
Comparteix
L’Ajuntament licita un estudi per buscar les millors ubicacions a una desena de barris de la ciutat
Les ‘superilles socials’ de Barcelona doblaran usuaris i plantilla
Notícia: Les ‘superilles socials’ de Barcelona doblaran usuaris i plantilla
Comparteix
La tinenta Laia Ortiz (BComú) lamenta la pèrdua dels 104 milions d’euros d'inversió social que incloïen els pressupostos de Pedro Sánchez i que haguessin cobert aquesta ampliació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa