Admesa a tràmit una demanda dels taxistes contra les VTC

La denúncia col·lectiva demana el cessament del servei amb llicències VTC i una compensació per danys i perjudicis

Els vehicles amb llicència VTC podrien ser competència deslleial per als taxistes. Almenys és la possibilitat que contempla el jutjat de mercantil número 3 de Madrid, que ha admés a tràmit una denúncia col·lectiva dirigida contra cinc empreses, entre elles Uber i Cabify, que operen amb conductors de VTC. L’acusació la cordina l’associació Plataforma Integral Taxi (PIT), que integra taxistes de Barcelona, i demana que també a la capital catalana deixin de treballar definitivament les companyies de VTC en competència deslleial, així com una compensació econòmica per danys i perjudicis. 

El TOT Barcelona ha tingut accés a la demanda i els conductors del taxi defensen que les empreses han comès un ús fraudulent. El principal argument és que la llicència que tenen els faria cenyir-se a “trajectes inter-autonòmics”, apunta la denúncia. En canvi, “operen quasi exclusivament en àrees urbanes i presten serveis amb l’inici i el final a la mateixa ciutat, i no a nivell inter-urbà o supra-autonòmic”, manté l’escrit que serà defensat pet l’advocat Elpidio José Silva. 

L’escrit de protesta col·lectiu implica també a empreses tenidores de llicències com Ares Capital, Cibeles Comfort Car i Gesstaxi Gestion. En coordinació amb Uber i Cabify, que presten la tecnologia per fer les reserves, això suposaria “la total desaparició del sector del taxi” a través d’un servei que opera amb una “intromissió il·legítima”, apunta la demanda. 

En un comunicat de PIT, l’agrupació de taxistes ha assegurat que això és “només el principi d’un recorregut legal”, però que és “un pas impresencible que tots estàvem esperant”, en referència a la comunitat del taxi a l’estat espanyol. 

Més informació

Nou comentari