Acaben les sortides d’emergència de l’AVE en les interminables obres fins a la Sagrera

Es normalitza la circulació per a vehicles, bicicletes i vianants en la zona on s'han finalitzat els treballs

Adif ha finalitzat les obres de construcció de les tres noves sortides d’emergència del túnel Sants-la Sagrera de l’AVE Madrid-Barcelona-Frontera francesa. Les tres sortides estan situades a la confluència de Mallorca amb Nàpols i Independència, i del carrer Provença amb Urgell. A partir d’aquest dilluns, es recupera a la zona les condicions habituals de mobilitat per al trànsit de vianants i vehicles, així com els carrils bici.

Aquestes noves tres sortides d’emergència se sumen a les sis ja existents en el túnel (Entença-Provença, Enric Granados-Provença, Bruc-Provença, Padilla-Mallorca, Trinxant-Mallorca i Biscaia-Mallorca). La totalitat d’aquesta actuació ha suposat una inversió de 28 milions d’euros, segons el Ministeri de Transports i Mobilitat. La construcció de l’estació de la Sagrera acumula anys de retard des que les primeres obres es van adjudicar el 2009 i es preveiés que es finalitzarien el 2012.

Les noves sortides d’emergència, executades mitjançant el sistema de tuneladora vertical, tenen unes dimensions de nou metres de diàmetre interior, amb profunditats d’entre 40 i 50 metres. A banda, s’han realitzat les estructures de connexió amb el túnel i l’arquitectura interior. Compten amb senyalització i enllumenat d’emergència, subministrament d’energia, telefonia, ventilació i pressurització de sales tècniques, sistemes de detecció i extinció automàtica d’incendis, extintors, columnes seques, portes d’evacuació, circuit tancat de televisió. Addicionalment, les sortides d’emergència d’Urgell i Independència disposen de sistemes de bombeig i drenatge per al túnel d’alta velocitat.

Les obres han comportat l’excavació de 30.000 metres cúbics de terres i materials, i la utilització de 5.000 metres cúbics de formigó i de 300.000 quilos d’acer. A més, s’han reurbanitzat uns 12.000 metres quadrats a l’entorn de les noves sortides: 5.000 metres quadrats de voreres i uns 7.000 metres quadrats de calçada per al trànsit rodat, incloent el carril bici.

Més informació

Nou comentari