Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Via lliure per construir habitatges assequibles a les Casernes de Sant Andreu
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha adjudicat la construcció de 135 habitatges de lloguer social i lloguer per a joves a les casernes de Sant Andreu. Els pisos es reparteixen en dos edificis, dels quals 79 es destinaran al lloguer social i 56 al lloguer assequible per a joves. Totes dues promocions pretenen donar una llar assequible a 340 persones i les obres es desenvoluparan seguint tècniques industrialitzades amb la intenció d’escurçar els terminis de construcció, reduir l’impacte ambiental al barri i incrementar l’eficiència energètica dels habitatges.

El projecte suposarà una inversió per part del consistori d’11,7 milions d’euros i es desenvoluparà en dos anys. El pla també inclou la construcció de diversos equipaments públics, com una escola bressol municipal, als mateixos terrenys.

Immobles prefabricats

La construcció d’aquests edificis es basarà en la prefabricació i la producció en sèrie. Majoritàriament s’hi utilitzarà fusta. El temps de treball pot escurçar-se en quasi la meitat respecte a unes obres amb tècniques convencionals. La metodologia promet reduir en un 80% les emissions de diòxid de carboni i minimitzar la generació de residus derivats de la construcció.

Segons les previsions del consistori, els 79 habitatges de lloguer social acolliran unes 200 persones, mentre que als 56 restants n’hi podran viure 140. L’Ajuntament té encetades 34 promocions amb més de 2.300 habitatges en obres o pendents de ser iniciades, que suposen una inversió total de 316 milions d’euros. El 80% d’aquests pisos seran de lloguer social i hi podran viure 5.600 persones.

Més notícies
Primera promoció de pisos prefabricats
Els fundadors de Privalia posen a la venda pisos prefabricats a les portes de Barcelona
Notícia: Els fundadors de Privalia posen a la venda pisos prefabricats a les portes de Barcelona
Comparteix
Seran vuit habitatges a l'Hospitalet de Llobregat, fets amb materials sostenibles i tindran uns 70m2. El preu, una incògnita
Un dels edificis està al carrer Comte Borrell a tocar del Mercat de Sant Antoni / MatchOffice
Colau compra dos edificis a l’Eixample per 10 milions
Notícia: Colau compra dos edificis a l’Eixample per 10 milions
Comparteix
L’Ajuntament ha exercit el dret de tanteig i retracte per adquirir una trentena de pisos al centre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa