Via lliure per construir habitatges assequibles a les Casernes de Sant Andreu

L'Ajuntament adjudica les obres per fer 79 pisos de lloguer social i 56 per a joves

L’Ajuntament de Barcelona ha adjudicat la construcció de 135 habitatges de lloguer social i lloguer per a joves a les casernes de Sant Andreu. Els pisos es reparteixen en dos edificis, dels quals 79 es destinaran al lloguer social i 56 al lloguer assequible per a joves. Totes dues promocions pretenen donar una llar assequible a 340 persones i les obres es desenvoluparan seguint tècniques industrialitzades amb la intenció d’escurçar els terminis de construcció, reduir l’impacte ambiental al barri i incrementar l’eficiència energètica dels habitatges.

El projecte suposarà una inversió per part del consistori d’11,7 milions d’euros i es desenvoluparà en dos anys. El pla també inclou la construcció de diversos equipaments públics, com una escola bressol municipal, als mateixos terrenys.

Immobles prefabricats

La construcció d’aquests edificis es basarà en la prefabricació i la producció en sèrie. Majoritàriament s’hi utilitzarà fusta. El temps de treball pot escurçar-se en quasi la meitat respecte a unes obres amb tècniques convencionals. La metodologia promet reduir en un 80% les emissions de diòxid de carboni i minimitzar la generació de residus derivats de la construcció.

Segons les previsions del consistori, els 79 habitatges de lloguer social acolliran unes 200 persones, mentre que als 56 restants n’hi podran viure 140. L’Ajuntament té encetades 34 promocions amb més de 2.300 habitatges en obres o pendents de ser iniciades, que suposen una inversió total de 316 milions d’euros. El 80% d’aquests pisos seran de lloguer social i hi podran viure 5.600 persones.

Més informació

Nou comentari