L’Ajuntament de Barcelona ha tancat en les últimes setmanes la compra de dos edificis a l’Eixample per seguir ampliant el parc públic d’habitatge. Segons fonts municipals, el preu de les dues operacions puja a una mica més de 10 milions d’euros: 8,3 milions per un immoble al carrer Balmes gairebé a tocar de la plaça Catalunya i 1,9 milions per un edifici al carrer Comte Borrell, just al costat del Mercat de Sant Antoni.

En tots dos casos, l’Ajuntament ha fet ús del dret de tanteig i retracte per comprar els edificis. Es tracta d’un instrument legal que permet al consistori igualar una oferta de compravenda un cop ja s’ha tancat la transacció, però abans que es faci efectiva. “Si bé construïm allà on hi ha sòl disponible, al centre de la ciutat això és més escàs i per tant les opcions de disposar d’habitatge públic passen per les adquisicions”, justifiquen al TOT Barcelona fonts municipals.

Dues operacions semblants

Pel que fa a l’operació del carrer Balmes número 16, per la qual s’han pagat 8,3 milions d’euros, la compra inclou 23 pisos, d’entre 40 i 130 metres quadrats, 12 dels quals estan buits i els 9 restants tenen un inquilí de lloguer. Als baixos de l’immoble hi ha el restaurant Centfocs, que segons Idealista encara té 10 anys de contracte. La intenció del consistori és destinar-lo a lloguer social per a veïns del barri de la Dreta de l’Eixample.

La compra de l’edifici del carrer Comte Borrell, 55 es va formalitzar a la Comissió de Govern del 20 de maig i el preu de l’operació puja a 1,9 milions d’euros. Segons el dades del Cadastre, l’edifici té cinc locals comercials –tres a la planta i dos a l’entresòl– i 10 pisos repartits en cinc plantes de 66 metres quadrats cadascun. Igual que en l’altre cas, l’immoble es destinarà a lloguer social i assequible, en aquest cas per als veïns de Sant Antoni. 

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Roger a juny 07, 2021 | 12:42
  Roger juny 07, 2021 | 12:42
  A mi la Colau em cau com el cul, però el vostre titular indueix a pensar que actua malament i no és el cas. Perquè és l'Ajuntament, i no la Colau, la que compra els pisos.
  • Icona del comentari de: Josep a juny 07, 2021 | 14:17
   Josep juny 07, 2021 | 14:17
   I quina comissió s’emporta ?

Nou comentari

Comparteix