Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els fundadors de Privalia posen a la venda pisos prefabricats a les portes de Barcelona
  • CA

Els fundadors de Privalia inicien la construcció de la seva primera promoció. La promotora 011h ha arrencat les obres de la que serà la primera promoció d’habitatge industrialitzada. La companyia aixecarà una promoció d’habitatges a l’Hospitalet de Llobregat, encarregada per Renta Corporación a principis d’any. L’edifici constarà de vuit habitatges distribuïts en tres plantes es construirà íntegrament amb fusta certificada i altres materials sostenibles, de manera que es reduiran un 80% les emissions de diòxid de carboni.

L’edifici, destinat a la venda, comptarà amb habitatges d’uns 70 m2, amb terrassa o balcó. Les obres d’enderroc per a la futura promoció es van iniciar el passat febrer i en aquest últim mes s’ha dut a terme el muntatge dels elements prefabricats. Es preveu la finalització de les obres en l’últim trimestre de l’any.

Per assegurar la seva eficiència energètica i baix consum, l’edifici ha estat dissenyat basant-se en criteris de construcció passiva. D’aquesta manera, els habitatges no necessitaran pràcticament energia per a calefacció ni refrigeració. A més, el projecte preveu la instal·lació de plaques fotovoltaica per a la producció de part de l’energia que requereixin habitatges. Algunes parts de l’edifici, com els banys i els panells d’instal·lacions, han estat dissenyats en tres dimensions i seran finalitzats íntegrament en fàbrica. Amb això, la constructora busca reduir el temps de construcció en un 40%.

Tots els edificis es realitzen a través d’un modelatge integral BIM que va des de la fase de disseny fins a l’operació i manteniment dels mateixos. Farà servir tecnologia i dades per a connectar totes les fases del procés de construcció i operació dels edificis amb la finalitat de detectar ineficiències i millorar constantment el procés . El preu? Una incògnita.

La constructora, a més, ja es troba estudiant futures promocions. “En el curt termini tenim una altra a Catalunya d’una vintena d’habitatges, així com un tercer projecte sota la fórmula ‘build to rent’ d’entre 75 i 100 habitatges”, expliquen els promotors al portal Idealista. “Els nostres plans passen per comptar amb fins a 300 habitatges en construcció el 2022 i duplicar aquest número en 2023, amb fins a 600 habitatges en construcció”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa