Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els veïns homenatgen la mítica Assumpta, la veïna resistent del Poblenou
  • CA

No fa ni dues setmanes que l’Assumpta García va morir als 90 anys després d’una caiguda fortuïta. Era famosa al barri del Poblenou per la seva resistència, tota concentrada en una casa unifamiliar situada al final de la Rambla, que l’Ajuntament no va aconseguir enderrocar mai. La seva fama s’havia vist incrementada en els últims mesos després de l’aparició al programa Gent del Barri, de TV3.

Homenatge veïnal espontani a la caseta de l'Assumpta, al final de la Rambla del Poblenou / Nerea Rodríguez

Homenatge veïnal espontani a la caseta de l’Assumpta, al final de la Rambla del Poblenou / Nerea Rodríguez

L’Assumpta seia sovint amb un balancí a la porta de la casa on va créixer i, coneguda per tothom del barri, saludava la gent que hi passava per davant passejant. Els donava conversa i era un emblema del barri, una mena de David contra el Goliat de l’especulació que atemoreix un barri que encara malda per conservar el seu sabor de poble.

Homenatge veïnal espontani a la caseta de l'Assumpta, al final de la Rambla del Poblenou / Nerea Rodríguez

Homenatge veïnal espontani a la caseta de l’Assumpta, al final de la Rambla del Poblenou / Nerea Rodríguez

Ara, i en ple confinament, l’Assumpta ha marxat, però la memòria persisteix i fins i tot encurioseix qui no sabia qui era. Els veïns van engegar una iniciativa a Change.org –que ja suma unes 6.000 firmes– per evitar que la caseta sigui enderrocada. És un petit homenatge que han volgut fer a la seva mítica veïna. Però també ja fa dies que omplen les dues façanes de la casa de missatges i dibuixos. Tots ells són l’expressió de la mobilització veïnal i de l’estima a una dona que s’havia convertit en un símbol pacífic de la resistència poblenovina. 

Un dels missatges més vistosos és un cor de color rosa on s’hi llegeix simplement: “Assumpta, t’estimem”. Però el que més destaca són els nombrosos dibuixos que hi ha de la casa, de tots costats, amb planells diferents i perspectives originals, ja que la casa és realment un edifici singular al final de la Rambla del Poblenou, just abans de travessar la Ronda i arribar al mar. De dibuixos, n’hi ha d’amateurs i de més professionals. I alguns fins i tot han gosat dibuixar-hi l’Assumpta al costat. A més, els veïns no s’han estat de res i han penjat fins i tot un full imprès amb la petició de Change.org.

Crida veïnal per salvar la caseta de l'Assumpta, al final de la Rambla del Poblenou / Nerea Rodríguez

Crida veïnal per salvar la caseta de l’Assumpta, al final de la Rambla del Poblenou / Nerea Rodríguez

Aquest homenatge improvisat ha provocat que fins a una vintena de persones s’hagin aturat aquest dissabte al matí davant de la caseta, aprofitant la franja horària permesa per passejar. Alguns parlaven entre ells recordant a l’Assumpta, i d’altres simplement tafanejaven i feien fotografies de la casa de la seva enyorada veïna.

Veïns davant la caseta de l'Assumpta, al final de la Rambla del Poblenou, aquest dissabte / Nerea Rodríguez

Veïns davant la caseta de l’Assumpta, al final de la Rambla del Poblenou, aquest dissabte / Nerea Rodríguez

Més notícies
La mort de “l’Assumpta del Poblenou” mobilitza els veïns per salvar l’última caseta de la rambla
Notícia: La mort de “l’Assumpta del Poblenou” mobilitza els veïns per salvar l’última caseta de la rambla
Comparteix
La inquilina de la icònica casa taronja va morir la setmana passada | Una recollida de signatures vol evitar que s'enderroqui l'habitatge
Esclat ‘runner’ i parcs plens en el primer matí de sortida lliure al carrer a Barcelona
Notícia: Esclat ‘runner’ i parcs plens en el primer matí de sortida lliure al carrer a Barcelona
Comparteix
Milers de barcelonins surten a fer esport a l'aire lliure | Les mascaretes, en clara minoria | Civisme general però escàs compliment de la distància social

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa