Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els veïns de la Casa Orsola fan una crida per aturar el desnonament

“No és un desnonament qualsevol”. Així de clar ho tenen els veïns de la Casa Orsola, el mític edifici modernista de l’Eixample que s’enfronta a un gran fons d’inversió. El pròxim 19 de maig s’enfrontaran a la primera ordre de desnonament. “Arriba pocs dies abans de les eleccions municipals i enmig d’una campanya electoral on tots els partits polítics s’estan penjant medalles i omplint-se la boca amb paraules en defensa del dret a l’habitatge”, diuen els afectats en un comunicat en què demanen que “no ens enganyin”. El text també situa el 19 de maig com un punt d’inflexió i demana “interrompre la campanya electoral, apartar els partits polítics covards i posar el dret a l’habitatge al centre”.

El comunicat també recorda que “el ple de l’Ajuntament de Barcelona es va posicionar, amb el suport d’una àmplia majoria de partits, per estudiar l’adquisició de l’edifici i desencallar el conflicte”. En aquest sentit, els afectats consideren que el que està en joc, més que un desnonament, és “si la cobdícia de les elits, d’aquells que es volen amos i senyors de la ciutat, pesa més que la voluntat del poble”. El desnonament del 19 de maig, el primer que hi ha a la vista, és del Josep Torrent. El comunicat demana al veïnat “de diferents barris” que el facin costat durant l’execució.

Els veïns de la Casa Orsola lluiten perquè un fons inversor no els faci fora de casa / ACN
Els veïns de la Casa Orsola lluiten perquè un fons inversor no els faci fora de casa / ACN

El cas del Josep

“El meu judici serà només un tràmit, però ens serveix per visibilitzar què hem fet. Nosaltres hem decidit denunciar públicament el problema”, avisava el mateix Josep Torrent a les portes del jutjat. Aquest home de 47 anys fa més de dues dècades que resideix a la Casa Orsola i ha estat el primer dels inquilins que ha hagut de respondre davant a justícia després que el seu contracte de lloguer vencés el 30 d’abril del 2022. Malgrat la negativa del fons voltor Lioness Inversiones a renovar la vinculació, ell ha seguit des d’aleshores pagant puntualment el lloguer a través de girs postals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa