Vallcarca ja és el barri més car de Gràcia amb un lloguer per sobre dels 1.000 euros

El barri ha superat per primera vegada la Vila de Gràcia i el Camp d'en Grassot

L’última tongada de dades de l’Institut Català del Sòl (Incasol) sobre el preu del lloguer a Barcelona ha deixat una sorpresa al districte de Gràcia: Vallcarca i els Penitents s’ha situat com el barri més car del districte després de superar per primera la Vila de Gràcia i el Camp d’en Grassot, que tradicionalment ha sigut la zona més cara.

Al segon trimestre, el preu del lloguer a Vallcarca es va situar en 1.028 euros de mitjana, un 9,4% més que ara fa un any. Els veïns del barri fa temps que alerten de la gentrificació de la zona, que fa molt temps que espera una transformació que mai arriba. Entre el març i el juny es van signar 141 contractes de lloguer al barri, un 17,5% més que al trimestre anterior.

Tot i això, la Vila de Gràcia segueix sent el barri amb més activitat. Durant la primera meitat de l’any s’han signat més de 1.300 euros, el doble que al Camp d’en Grassot. Tots dos barris tenen un preu mitjà al voltant dels 950 euros, malgrat que en els últims mesos la Vila ha frenat la pujada de preus, que ara afecta més a Gràcia Nova.

Més informació

Nou comentari