El preu del lloguer a Nou Barris supera els 700 euros per primera vegada

El districte era l'última zona de Barcelona amb lloguers barats | Alguns barris com Ciutat Meridiana o Trinitat Vella mantenen preus més assequibles

Nou Barris ha creuat per primera vegada el llindar dels 700 euros mensuals per un pis de lloguer. En concret, el preu del lloguer es va situar en 704,7 euros, un 1,4% més que respecte als primers mesos de l’any, segons les dades de l’Institut Català del Sòl (Incasol). Tot i que el districte encara està molt per sota dels 969 euros de mitjana que hi ha a Barcelona, el fet d’haver passat la barrera psicològica dels 700 euros suposa un salt important per una de les zones més humils de la ciutat.

Des del 2015, els preus han crescut un 37%, en la línia de la resta de la ciutat, però no hi ha hagut un augment similar en els sous o el nivell de vida dels seus veïns. Per barris, els preus més cars es troben a Vilapicina i la Torre Llobeta (773 euros), Porta (775) i Canyelles (756), que pateixen els efectes de les pujades de preus als districtes contigus d’Horta-Guinardó i Sant Andreu. Ciutat Meridiana, les Roquetes i la Trinitat Nova es mantenen com els barris més barats per viure.

 

 

Més informació

Nou comentari