Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Apropament de mínims entre Colau i Tremosa pels talls de llum a Barcelona
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, han rebaixat el to després de protagonitzar una picabaralla personal sobre els talls de llum en plena onada de fred. Ella li va adreçar una carta dilluns i tres dies després li ha retret que no li hagi agafat el telèfon. Per contra, ell ha exhibit a Twitter la carta de resposta immediata que li hauria enviat i que suposadament no va arribar a l’alcaldessa, que ara defensa que per telèfon s’entendrien millor. Comunicacions a banda, Colau ha assegurat que el Govern s’ha compromès a reunir-se amb els municipis amb interrupcions de subministrament.

Al matí, el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, havia assegurat a l’agència ACN que el seu Departament no ha rebut “cap documentació posant de manifest la relació d’incidències” per part del consistori abans que la batlle publiqués la missiva. Alhora, afegeix que “tampoc s’ha percebut un increment de queixes per part de la ciutadania”. Fonts del departament han assegurat a l’ACN que no hi ha hagut contactes tècnics entre les dues administracions i que els va agafar per sorpresa la carta, que titllen de moviment “polític”.

A la carta de resposta de Tremosa, el conseller assegura que comparteix amb l’alcaldessa la preocupació per l’electricitat. Però veu “indispensable disposar d’informació concreta i contrastable” per poder reclamar mesures a l’empresa. Defensa que “s’ha fet un enorme esforç” des de la gran apagada elèctrica de 2007, fruit de l’incendi d’una subestació a l’avinguda Maragall. Des d’aleshores, diu, han millorat “la solidesa i capacitat de reacció” de la xarxa metropolitana i la capacitat del Govern per “inspeccionar i supervisar”.

Malgrat això, ha recordat a l’alcaldessa que els darrers anys l’Estat espanyol “ha anat rebaixant” la capacitat d’incidència de la Generalitat en la xarxa de distribució a través de “les successives modificacions normatives del sector elèctric aprovades pel govern espanyol”. Per exemple, ja no és vinculant l’informe autonòmic de valoració de les inversions que proposen les subministradores. “Disposant de competències plenes es podria atendre de manera integral les diferents problemàtiques vinculades al subministrament elèctric”, defensa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa