Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau insta Illa a dimitir: “És insostenible” ser candidat i ministre
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha expressat els seus dubtes davant la celebració de les eleccions el 14-F. “Anar a votar amb les UCI desbordades i col·lapsades em sembla difícil d’imaginar”, ha dit a Ser Catalunya. Colau ha afirmat que és “responsabilitat” del Govern la decisió, motiu pel qual l’ha instat a presentar una proposta aquest divendres. Ha insistit que els comuns porten un any reclamant eleccions però ha afegit que la salut “és el primer”. Ha demanat que Generalitat i govern espanyol es “coordinin” i deixin les declaracions contraposades.

D’altra banda, ha afirmat que “s’està demostrant insostenible” que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, compatibilitzi el càrrec amb el de candidat del PSC a les eleccions. És més, l’ha instat a dimitir: ha assegurat que li ha demanat personalment que deixi el ministeri. “Tant si s’ajornen com si no, és insostenible la doble condició”, ha insistit, al temps que ha afirmat que “seia bo per a tothom” que deixés el ministeri.

Colau ha recordat que els comuns porten un any demanant la celebració d’eleccions a Catalunya. Ha afegit que són necessàries perquè Catalunya viu en el “desgovern absolut” i cal un govern “fort i cohesionat que no existeix ara”.

L’alcaldessa ha demanat escoltar “criteris tècnics i científics” davant de la situació actual de la pandèmia i ha expressat els seus dubtes si els comicis han de comportar gent que no vol anar a les meses perquè no se sent segura, la possibilitat de “vulnerar” drets electorals i una situació crítica de les UCI.

D’altra banda, ha demanat als dos executius: “Que es coordinin si-us-plau i posin l’interès general per sobre de cap altra consideració”. A més, ha reclamat que deixin de fer declaracions que el que provoquen són “més incertesa” entre els ciutadans. Colau s’ha mostrat crítica també amb la consellera de Salut, Alba Vergés, per limitar-se a “traslladar dades”.

Les restriccions, més llargues

Ha considerat “previsible” que les actuals restriccions contra la covid s’allarguin una setmana més i ha augurat que encara “s’allargaran més”. Segons ella, la situació és preocupant i el Govern hauria de fer més del que està fent. En aquest sentit, ha demanat intensificar el rastreig, agilitzar la vacunació i ha assegurat que té “més capacitat d’endeutament de la que està utilitzant”. Per això, ha demanat a l’executiu català que fins a l’últim dia que estigui en funcions “faci més del que està fent”.

D’altra banda, s’ha dirigit especialment al vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, de qui ha assegurat que pot recórrer a més endeutament per pal·liar la situació econòmica de molts sectors. Ha afirmat que és “incomprensible” que no ho faci i ha afegit que això no treu que demani més capacitat al govern espanyol. L’alcaldessa ha criticat que les ajudes que ha donat la Generalitat a alguns sectors afectats per les restriccions contra la covid són “ínfimes”. “Ha de donar més ajudes de les que està donant”, ha manifestat.

Finalment, ha titllat d'”escàndol” la situació que s’està vivint a molts barris i ciutats catalanes amb continus talls de subministrament elèctric, especialment quan coincideix amb l’onada de fred. En aquest context, ha assegurat que ha enviat una carta a Tremosa i li ha fet reiterades trucades des d’aquest dilluns i no ha obtingut resposta. “Em sembla increïble”, ha dit. L’alcaldessa ha afirmat que és de la conselleria de Tremosa de qui depèn la supervisió de la xarxa elèctrica i ha explicat que vol parlar amb ell per coordinar-se i exigir a Endesa el manteniment de la xarxa i la garantia del servei.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa