Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEOS | Nova ocupació i desallotjament de la Buenos Aires
  • CA

Aquest matí n’hi ha hagut un petit tast i aquest vespre s’han tornat a viure càrregues policials davant les protestes pel desallotjament de la casa Buenos Aires. Els activistes han ideat una estratègia per distreure la policia i tornar a l’edifici aquest vespre, enmig de la contundència i el desconcert del dispositiu de seguretat. S’han instal·lat al jardí amb la idea de resistir-hi, però finalment els Mossos d’Esquadra els han fet fora. Aquest cop, sense ordre judicial.

Els activistes que havien entrat a l’interior de la finca han estat identificats pels antiavalots de la Brigada Mòbil (BRIMO), però no s’ha efectuat cap detenció ni denúncia, segons ha pogut saber el TOT Barcelona. Tanmateix, els portaveus de la Casa Buenos Aires denuncien que s’ha fet un ús abusiu de la força i que diversos expulsats tenen previst visitar un centre sanitari per rebre assistència mèdica.

Després d’una hora dins aproximadament, els Mossos d’Esquadra han desallotjat les persones que havien entrat a la casa. A les deu de la nit ja no hi quedava ningú. La policia ha decidit actuar emparant-se en la comissió d’un delicte enxampat in fraganti.

La paradoxa, però, és que ahir mateix els partits del govern català (JxCat i ERC) van donar suport al Parlament a un escrit que demanava que no es desallotgés la casa. Aquest matí els Mossos han dut a terme el desallotjament per ordre judicial. Aquesta nit, en canvi, s’està retirant les persones que han ocupat per decisió policial.

Estratègia de distracció

La protesta contra el desallotjament del matí havia congregat una gentada aquest vespre a la plaça de Vallvidrera, en un barri poc habituat a les multituds. Simpatitzants d’altres indrets de la ciutat s’han desplaçat al barri amb Ferrocarrils a quarts de set de la tarda.

Poc abans de les 20h, els Mossos d’Esquadra havien confrontat l’intent d’avançar de centenars de manifestants amb cops de porra. Ha estat la primera vegada. Poc després, han estat els antiavalots els que han avançat posicions amb més cops de porra per fer retrocedir la multitud, que havia mogut contenidors.

Mentre això passava en un extrem del carrer Mont d’Orsià, des d’una altra banda un grup discret d’activistes aprofitava la distracció per endinsar-se novament a la finca.

Tot ha passat molt ràpidament. Gairebé de manera simultània, el gruix de la protesta entretenia la policia catalana i una altra comitiva acomplia l’objectiu de la trobada: recuperar la presència a l’immoble. Així, després de trobar-se inicialment a la plaça de Vallvidrera, el grupuscle que havia d’arribar a la casa s’ha desviat i ha buscar un camí alternatiu.

Finalment, han anunciat la fita: havien aconseguit entrar a la finca. Un cop dins, però, no han pogut resistir-hi com tenien planejats i l’antic hotel modernista ha tornat a quedat buit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa