Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Posicions enrocades en el segon judici d’un veí de la Casa Orsola

Els veïns de la Casa Orsola han tornat aquest dimecres al matí a la Ciutat de la Justícia per acompanyar Tono Hernández, el segon dels inquilins d’aquest edifici centenari -ubicat a l’encreuament entre els carrers del Consell de Cent i de Calàbria- que ha de respondre davant de la justícia. Aquest segon judici ha servit per reafirmar un enrocament en les posicions tant de la propietat com dels afectats, que es neguen a haver d’abandonar les seves llars i que es mostren decidits a resistir fins al final.

En una vista especialment ràpida que no s’ha allargat més de 20 minuts, el cas d’aquest veí ha quedat vist per sentència amb gairebé les mateixes condicions que el de Josep Torrent, el primer dels inquilins de l’edifici que va anar a judici el passat 9 de gener. Si no es presenten al·legacions, el procés judicial hauria de concloure a mitjans del mes de març, quan es fixi una data per al desnonament.

Hernández fa prop de 10 anys que viu en una de les dues finques en què es divideix la Casa Orsola i va ser un dels primers inquilins a rebre la notificació de la propietat -el fons Lioness Inversiones SL- on se li comunicava que no li renovarien el contracte ara fa gairebé un any. Després d’aconseguir una pròrroga extraordinària de sis mesos per l’esclat de la pandèmia del coronavirus, el seu contracte va vèncer el passat mes de juliol. Malgrat la negativa de la propietat a renovar la vinculació, tant ell com Torrent han seguit des d’aleshores pagant puntualment el lloguer a través de girs postals.

Negociacions en punt “mort”

Des de la Xarxa d’Habitatge de l’Esquerra de l’Eixample i el Sindicat de Llogateres consideren que aquest judici no té “cap validesa” i reclamen a la propietat que s’assegui a negociar per renovar els contractes de lloguers vençuts, una via que de moment es troba en punt “mort”. Cal recordar que el desnonament de Torrent, que estava fixat per al passat 14 de febrer, es va acabar suspenent temporalment pel poc marge de temps que hi havia entre la sentència judicial i la data de llançament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa