Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La PAH força l’Ajuntament a crear un grup de treball per millorar el reallotjament
  • CA

L’ocupació de l’Institut de Serveis Socials (IMSS) per part de la PAH ha forçat l’Ajuntament a comprometre’s amb la creació d’un grup de treball per millorar el reallotjament per a famílies desnonades. El consistori ha detallat al TOT Barcelona que responsables de l’IMSS s’han reunit amb la PAH per compartir “la voluntat que les respostes d’urgència i emergència siguin el més dignes possibles”. A més, el consistori ha precisat que s’ha compromès a formalitzar la creació d’un “grup de treball conjunt” amb la PAH per “analitzar i estudiar possibles canvis en els protocols d’allotjament en casos de desnonament”, segons fonts municipals.

Membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) han ocupat aquest matí l’IMSS per reclamar reallotjaments dignes per a les famílies desnonades. La PAH ha desplegat una pancarta en què es pot llegir “pel dret a l’habitatge digna” i “stop desnonaments”. També han empaperat la porta d’accés al local municipal amb fotos de les pensions en què es reallotgen les famílies, on es pot veure el mal estat en què, denuncien, es troben. “Hem volgut portar la realitat de les famílies desnonades”, ha manifestat la portaveu de la PAH, Lucía Delgado, al TOT Barcelona.

Delgado ha matisat, però, que també buscaven una solució. La PAH ha portat la realitat de famílies que han acudit a l’entitat perquè estan reallotjats a pensions o albergs que tenen lavabos bruts i insectes. A les 10:45 hores han accedit a l’institut, i s’hi han estat fins a les 13 hores, segons especifica. A més, han exigit que es canviï el protocol d’accés a la mesa d’emergències, des d’on s’adjudiquen pisos per reallotjar famílies desnonades. També han sol·licitat que s’acordi la pensió en què es reallotjaran abans del desnonament, per evitar situacions d’incertesa i patiment. També han demanat que es redueixi el temps d’espera per accedir a la mesa d’emergència, que “actualment supera els dos anys”, segons la PAH. 

La PAH ha apuntat en un comunicat a l’empresa Snow Travel, que, segons l’entitat, és l’encarregada de gestionar les pensions i albergs en què es reallotgen les famílies.

600 persones a pensions i places d’hotel

Fonts municipals han especificat que una mitjana de 600 persones dormen cada nit en pensions i places d’hotel a l’espera d’una solució habitacional. Provenen de serveis com el CUESB, en casos d’incendis al domicili; de serveis socials, després de ser desnonats; serveis de la dona, quan pateixen violència masclista o són víctimes de xarxes de prostitució; serveis d’immigració i també persones sense llar. A més, l’Ajuntament compta amb més de 1.300 places addicionals, segons fonts municipals.

L’Ajuntament situa com a solució la construcció de parc públic d’habitatge, i afirma que hi està “compromès”. Per això, afegeixen fonts municipals, el consistori aporta “més del 80%” dels recursos al Consorci d’Habitatge de Barcelona, que gestiona la mesa d’emergència. 

Més notícies
L’Ada Colau activista de la PAH s’enfronta a la Colau alcaldessa a l’últim anunci de campanya
Notícia: L’Ada Colau activista de la PAH s’enfronta a la Colau alcaldessa a l’últim anunci de campanya
Comparteix
Els comuns premen l'accelerador en la recta final de campanya amb un muntatge de vídeo que emula un cara a cara i reafirma el salt a la política institucional
El membre de la PAH Juanjo Ramón. | ACN
La PAH farà ‘escraches’ als partits que no prioritzin l’habitatge
Notícia: La PAH farà ‘escraches’ als partits que no prioritzin l’habitatge
Comparteix
Avisa també que "no hi ha diferència" entre els governs d'esquerres i els de dretes
La PAH exigeix a Colau que sancioni els propietaris que no ofereixen lloguer social
Notícia: La PAH exigeix a Colau que sancioni els propietaris que no ofereixen lloguer social
Comparteix
La portaveu de la plataforma ha presentat diversos casos en què, creu la PAH, s'està incomplint la llei
Lucía Delgado: “A Barcelona hi ha un any d’espera per rebre un pis d’emergència”
Notícia: Lucía Delgado: “A Barcelona hi ha un any d’espera per rebre un pis d’emergència”
Comparteix
La portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca repassa com ha evolucionat l’entitat en una dècada i la relació que manté amb els excompanys integrats als 'comuns'

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa