Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La PAH exigeix a Colau que sancioni els propietaris que no ofereixen lloguer social

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) reclama a l’Ajuntament que faci complir la Llei 24/2015 i que sancioni els grans tenidors que no ofereixin un lloguer social a les persones desnonades, afectades per impagaments, execucions hipotecàries o que estan ocupant un pis. Ho ha explicat aquest dimecres la portaveu de la plataforma, Lucía Delgado, abans d’entregar a l’Ajuntament un seguit de casos en què asseguren que s’està incomplint “de manera flagrant” la llei. Delgado ha exigit a l’alcaldessa, Ada Colau, que sancioni amb 90.000 euros els grans tenidors que no ofereixen un lloguer social a les famílies. “Esperem que l’alcaldessa agafi aquest compromís i els sancioni aquesta setmana o la següent perquè no entendríem que es demorés més”, ha apuntat la portaveu de la PAH.

[r:1]

Delgado ha explicat que, entre els casos que denuncien, hi ha dos que representen un “incompliment flagrant” de la Llei 24/2015. Segons ha explicat, en aquests casos és CaixaBank qui es nega a donar un lloguer social a les famílies. És per aquest motiu que ha reclamat a l’alcaldessa que multi l’entitat amb 90.000 euros per incomplir la llei. 

Un d’ells és el cas de la Míriam Messeguer, que en un moment de la seva vida no podia pagar l’import de la hipoteca i va delegar les gestions per afrontar aquesta situació a un advocat que, segons ha dit, “no es presentava ni a les vistes”. Han aconseguit parar dos desnonaments i denuncia que l’entitat ha desistit de portar a terme l’execució hipotecària perquè no es pugui acollir a la Llei 24/2015. “Ara soc una ocupa a casa meva”, ha dit Messeguer, que viu amb les seves filles la “incertesa de no saber què passarà”. 

Demanen reallotjar les famílies que ocupen pisos

La portaveu de la PAH també ha denunciat que les administracions no estiguin reallotjant les famílies desnonades i les ha instat a “donar una resposta a les meses d’emergència”. Delgado ha denunciat, juntament amb l’Angy, que està ocupant actualment un pis al número 477 del carrer Aragó, que les administracions no reallotgin les famílies que pateixen un desnonament. 

[r:2]

L’Angy, que viu en un pis ocupat amb la seva filla de 15 anys, ha explicat que el fons voltor que gestiona l’edifici, on hi ha cinc famílies més ocupant un pis, els fa “la vida impossible” i ha reclamat un lloguer social perquè hi volen estar “de manera legal”. 

Després que el fons voltor Norvet Property aturés la negociació amb l’Ajuntament, Delgado ha denunciat que Norvet Property fa “pràctiques mafioses” per intentar fer fora les persones que ocupen un pis a aquest edifici del carrer Aragó. “Pateixen un assetjament continu, venen a altes hores de la nit a obrir pisos, fan saltar les alarmes a la matinada i truquen a les portes dels pisos”, ha denunciat.

Des de la PAH, han recordat que cada dia hi ha 11 desnonaments a Barcelona i que la llista d’espera per accedir a un habitatge es de més de 450 persones, que ascendeixen a més de 2.000 a Catalunya. 

Llencen la campanya Viure no és delicte

La PAH també ha llençat aquest dimecres la campanya Viure no és delicte amb la qual volen combatre la “criminalització” que consideren que s’està fent contra les persones que ocupen pisos “per necessitat”. “És important que es visibilitzin les ocupacions perquè hi ha partits que volen criminalitzar les famílies que no tenen una altra alternativa”, ha dit la portaveu de la plataforma, que ha exigit “solucions” a les diferents administracions.

Més notícies

Lucía Delgado: “A Barcelona hi ha un any d’espera per rebre un pis d’emergència”

Notícia: Lucía Delgado: “A Barcelona hi ha un any d’espera per rebre un pis d’emergència”
Comparteix
La portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca repassa com ha evolucionat l’entitat en una dècada i la relació que manté amb els excompanys integrats als 'comuns'
Notícia: Lucía Delgado: “A Barcelona hi ha un any d’espera per rebre un pis d’emergència” - Mobile
La PAH ha protestat davant de la seu del fons propietari del bloc. | ACN

La PAH denuncia la “insostenible” situació de famílies que ocupen un bloc al carrer Aragó

Notícia: La PAH denuncia la “insostenible” situació de famílies que ocupen un bloc al carrer Aragó
Comparteix
La plataforma critica que el fons propietari del bloc es nega a negociar un lloguer social i les ha portat a judici
Notícia: La PAH denuncia la “insostenible” situació de famílies que ocupen un bloc al carrer Aragó - Mobile

Multa milionària a dos fons voltor per tenir pisos buits a Barcelona

Notícia: Multa milionària a dos fons voltor per tenir pisos buits a Barcelona
Comparteix
La sanció és de 2,8 milions d'euros en total per als propietaris de dos blocs
Notícia: Multa milionària a dos fons voltor per tenir pisos buits a Barcelona - Mobile

L’Ajuntament amenaça els promotors dels pisos rusc amb una multa de 900.000 euros

Notícia: L’Ajuntament amenaça els promotors dels pisos rusc amb una multa de 900.000 euros
Comparteix
Els obren un expedient per "presumpte infrahabitatge" i l'empresa Haibu 4.0 ho difon i acusa d'"incompetents" els responsables municipals
Notícia: L’Ajuntament amenaça els promotors dels pisos rusc amb una multa de 900.000 euros - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa