Els Mossos desallotgen els activistes que havien ocupat una oficina d’un fons inversor

El Sindicat de Llogateres reclamava que l'empresa s'assegués a negociar la renovació dels lloguers "a un preu just"

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat aquest dilluns a mitja tarda uns 150 activistes i afectats pels augments “desorbitats” dels lloguers de les finques adquirides pel fons inversor Azora a l’àrea metropolitana que havien ocupat les oficines d’una filial que l’empresa té a Barcelona, al carrer Pujades número 51, al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou, al districte de Sant Martí. Els manifestants s’han assegut a terra i agents antiavalots del cos els han anat estirant, en el que s’anomena popularment com el mètode d‘arrencar cebes, per arrossegar-los fins al carrer.

La policia ha arribat dues hores després de l’inici de l’accoó, quan els activistes encara continuaven al local. Els responsables de la companyia, lluny d’avenir-se a negociar els lloguers, han trucat a la policia i els Mossos d’Esquadra hi han enviat diverses unitats, que han entrat al local per fer marxar les persones concentrades.  

Agents dels Mossos a l'oficina d'Azzam, filial del fons Azora, a Sant Martí. Volen fer fora els activistes del Sindicat de Llogateres que hi ha a dins / Sindicat de Llogateres

Agents dels Mossos a l’oficina d’Azzam, filial del fons Azora, a Sant Martí. Volen fer fora els activistes del Sindicat de Llogateres que hi ha a dins / Sindicat de Llogateres

El Sindicat de Llogateres, però, volien quedar-se al local, de la filial Azzam, fins que els responsables de l’empresa no s’asseguessin a negociar la renovació dels lloguers “a un preu just”, ja que estan demanant increments de fins un 70% als llogaters.

És el cas del José, un dels veïns d’una finca de Badalona que avui havia de signar el contracte de renovació amb aquestes condicions. En lloc d’anar-hi sol i firmar, s’hi ha presentat amb unes 200 persones vinculades al Sindicat de Llogateres, que dona suport a la protesta i defensa les 250 famílies que estan afectades per les pràctiques “abusives” de la firma. Segons l’entitat, es tracta de sis comunitats de veïns d’onze finques i reclamen una negociació col·lectiva amb la companyia, que considera “el tercer fons voltor de l’estat”.

Els activistes mobilitzats també reclamen al govern estatal la regulació dels lloguers “per evitar que la situació que estan patint es repeteixi amb les 13.500 veïnes que viuen a pisos de Azora”. Aquesta reclamació va en la mateixa direcció que la demanda que farà Ada Colau al president espanyol, Pedro Sánchez, en la reunió que tindran divendres.

Més informació

Nou comentari