Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau tornarà a demanar a Pedro Sánchez que reguli els lloguers
  • CA

“Els que em coneixeu ja sabeu que el primer que li plantejaré és que cal regular els lloguers, perquè l’especulació està fent molt difícil l’accés a l’habitatge a Barcelona”. Així de clar s’ha expressat aquest dilluns l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, quan se li ha preguntat per l’agenda de la seva reunió amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, prevista per a divendres.

L’inquilí de la Moncloa vindrà a Barcelona dijous per reunir-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i es quedarà fins divendres per trobar-se amb altres interlocutors, un dels quals serà Colau. Tot i que també abordarà amb el president espanyol qüestions com les infraestructures –per exemple, l’obra eterna de l’estació de la Sagrera–, ha confessat amb un somriure, perquè sap que se la veu a venir, que la demanda sobre els lloguers serà la principal.

Li servirà, per tant, per tornar a posar sobre la taula l’acord que ella mateixa va anunciar el 21 de desembre del 2018, quan es va trobar amb Sánchez abans del consell de ministres polèmic que es va fer a Barcelona –i que va arribar a desencadenar protestes i aldarulls. Aquell tracte​, segons el qual s’havia de donar a les ciutats competències per limitar l’increment dels lloguers, després va caure en l’oblit perquè Pedro Sánchez no va poder aprovar els seus pressupostos i va haver de convocar eleccions anticipades.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa