Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’oposició retreu a Colau que vulgui llogar apartaments turístics a 1.200 euros al mes
  • CA

L’oferiment de l’alcaldessa Ada Colau de llogar per fins a 1.200 euros al mes apartaments turístics buits com a allotjament social ha disgustat a l’oposició. Els 5 grups polítics han criticat que se’n van assabentar a través d’una piulada de la líder dels comuns i que encara desconeixen la lletra petita de la cessió dels pisos. La regidora d’Habitatge, Lucía Martín (BComú), ha comparegut a la comissió de Drets Socials a petició d’ERC per detallar la proposta, però no ha revelat cap nova informació sobre l’oferta ni els resultats obtinguts. Com ha explicat el TOT Barcelona, fins al 40% dels immobles ja s’haurien passat al lloguer de temporada i ja poden trobar-se anuncis per exemple d’àtics al Born per 3.000 euros al juliol.

ERC ha renyat el govern BComú-PSC per pactar amb la patronal Apartur i “assegurar-los el negoci”. Li ha reclamat prioritzar la incorporació al mercat de lloguer dels més de 7.000 pisos buits de la ciutat que són propietat de particulars, segons xifres d’un cens municipal del passat mandat. A més, la regidora Eva Baró ha advertit que l’arrendament municipal d’un apartament durant un any o any i mig podria constituir un frau de llei, perquè els lloguers de temporada –de menys de cinc anys– no són compatibles amb l’ús residencial clàssic.

JxCat, Cs, PP i BpC han demanat al govern municipal no criminalitzar el sector legal, perquè Apartur agrupa pisos amb llicència d’ús turístic. També li han recriminat que no consensuï les noves mesures d’habitatge amb l’oposició abans de fer anuncis.

Lucía Martín ha recordat que al maig el consistori va oferir al sector entre 600 i 900 euros de lloguer i només van acceptar dos propietaris. Els nous preus de fins a 1.200 euros, ha assegurat, “són iguals o inferiors als que ja està pagant ara” Barcelona per reallotjar famílies de la mesa d’emergència habitacional. A més, estan ja “en perfectes condicions” i sense judicis pendents, a diferència de molts dels pisos buits de particulars. També ha defensat que l’Ajuntament “no té cap eina per reconduir a curt termini” els apartaments amb llicència i ha acusat a la Generalitat i l’Estat d’incompliments en habitatge social.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa