Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Llum verda i advertències a la segona cerca de soci privat per l’operador mixt d’habitatge

L’operador metropolità d’habitatge que impulsa el govern d’Ada Colau tornarà a buscar soci privat, després que el primer concurs quedés desert per manca d’ofertes. El nou intent s’ha aprovat aquest divendres al plenari de juny, amb els vots a favor del govern Bcomú-PSC i de JxCat i Cs. Els dos grups de l’oposició han emfatitzat l’urgència de desencallar aquesta operació per aconseguir l’objectiu de construir 4.500 pisos de lloguer assequible en 10 anys.

En canvi, ERC, PP i BpC s’han abstingut. Els tres partits han deixat clar que veuen amb bons ulls la creació d’aquest nou instrument público-privat però troben pegues importants a les noves condicions de selecció. El republicà Jordi Coronas ha assenyalat que alguns dels habitatges podrien acabar a la venda en lloc de llogats i que “les penalitzacions al privat no queden clares” en cas d’incompliments.

El popular Oscar Ramírez ha subratllat que l’informe econòmic que acompanya el nou plec de condicions “fa vàries salvaguardes” sobre l’atractiu de l’oferta: “Ens preocupa que torni a quedar desert”. Eva Parera (BpC) ha afegit que “l’informe d’intervenció mostra unes mancances importants” i a l’expedient hi manquen altres informes preceptius. “És necessària aquesta licitació, però rectifiquin els errors perquè sinó tornarà a quedar desert i tornarem a fer el ridícul”, ha avisat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa