Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Llibertat pels quatre detinguts per participar en un desnonament
  • CA

El magistrat ha acordat posar en llibertat els quatre detinguts per haver participat en un desnonament el maig de 2021. Segons han informat fonts judicials, el jutjat d’instrucció 17 de Barcelona ha rebut aquest dijous els arrestats per unes diligències que es tramiten en aquest jutjat i que estan derivades d’uns incidents ocorreguts durant un desnonament del Bloc Llavor al barri del Poble-sec. La investigació està oberta per uns suposats delictes de danys, atemptat, i desordres públics. Els quatre detinguts s’han acollit al seu dret a no declarar i el magistrat ha acordat el seu alliberament, a disposició del jutjat sempre que siguin requerits, han informat les mateixes fonts.

El del Bloc Llavors va ser el gran primer desnonament de l’etapa de Pere Aragonès com a president de la Generalitat i va causar fortes discussions entre el Govern i l’Ajuntament. Aquest dimecres els Mossos d’Esquadra van detenir els activistes pel dret a l’habitatge i les xarxes socials es van omplir de missatges de suport als encausats. Des de l’organització juvenil de l’esquerra independentista Arran van exigir des d’un primer moment la llibertat dels militants del partit detinguts aquest dimecres.

L’organització Alerta Solidària, que pertany al mateix espai ideològic, va explicar que no és el primer cop que succeeix un fet similar. “Fa uns dies van detenir un company a partir d’arxius ideològics acusat del mateix, d’intentar aturar un desnonament”, van denunciar, també a través de Twitter. Precisament per aquest fet la CUP va anunciar dimecres que no es renuniria amb el president Aragonès, com estava previst, en una trobada que s’emmarcava en el context d’una ronda de contactes amb els partits independentistes.

Els anticapitalistes han expressat a les xarxes socials el seu rebuig “a la repressió que s’està duent a terme contra el moviment de l’habitatge”. Així mateix, des del sindicat d’habitatge de la Verneda i el Besòs han informat que “un company del sindicat acaba de ser detingut a casa seva pels Mossos d’Esquadra pel desnonament del Bloc Llavors, el maig del 2021” i han sostingut que “la repressió no s’atura, però tampoc ens escarmenta”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa