Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos detenen quatre persones per haver participat en un desnonament
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimecres al matí quatre persones per estar presumptament relacionades amb un desnonament al barri del Poble-sec de Barcelona el maig passat. En concret, en un llançament en un bloc anomenat Llavors que va tenir lloc el passat mes de maig.

Fonts policials han explicat a Europa Press que els detinguts estan acusats de cometre els següents delictes: danys, atemptat contra agents de l’autoritat, resistència i desobediència greu i coaccions.

Les xarxes socials s’han omplert de missatges de suport als encausats. Des de l’organització juvenil de l’esquerra independentista Arran han exigit la llibertat dels militants del partit detinguts aquest dimecres. A més, han demanat “l’absolució d’altres companys de partit que properament aniran a judici”.

L’organització Alerta Solidària, que pertany al mateix espai ideològic, ha explicat que no és el primer cop que succeeix un fet similar. “Fa uns dies van detenir un company a partir d’arxius ideològics acusat del mateix, d’intentar aturar un desnonament”, han denunciat. Precisament per aquest fet la CUP ha anunciat que no es reunirà amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, com estava previst, en una trobada que s’emmarca en el context d’una ronda de contactes amb els partits independentistes.

Els anticapitalistes han expressat el seu rebuig “a la repressió que s’està duent a terme contra el moviment de l’habitatge”, i han convocat una roda de premsa davant de la comissaria dels Mossos de les Corts, on hi ha els detinguts.

Així mateix, des del sindicat d’habitatge de la Verneda i el Besòs s’ha informat que “un company del sindicat acaba de ser detingut a casa seva pels Mossos d’Esquadra pel desnonament del Bloc Llavors, el maig del 2021”. “La repressió no s’atura, però tampoc ens escarmenta!”, han sostingut.

“Ens veiem ara a la 13:00 davant de la comissaria de Travessera de les Corts”, ha detallat el sindicat d’habitatge de Cassoles. “És una vergonya”, ha denunciat el Sindicat de Llogateres, que ha assegurat que el Govern de la Generalitat permet “el desnonament de famílies vulnerables i ser còmplices de la repressió que els Mossos d’Esquadra exerceixen contra qui defensa el dret a l’habitatge”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa