Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les 4 empreses que es van oferir a l’operador d’habitatge de Colau passen a la següent fase
  • CA

Quatres empreses han passat a la segona fase de selecció d’un soci privat per entrar a formar part de la societat Habitatge Metròpolis Barcelona (HMB) –l’operador promogut pel govern Colau– que ofereix habitatge de lloguer assequible. Són totes les que van presentar-hi candidatura. La Mesa de contractació i el Consell d’Administració de HMB han determinat que les quatre empreses compleixen els requisits de solvència, han informat l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en un comunicat conjunt. Les empreses són Habyco-Construccions Rubau, Oaktree-Sdin Residencial-Sogeviso (del grup Banc Sabadell), Cevasa-Neinor Homes i Visoren.

La participació d’aquestes companyies “mostra el gran interès” que ha suscitat el projecte. A més, l’Ajuntament destaca que entre les quatre gestionen 5.665 habitatges de lloguer i protecció assequible –1.312 a Barcelona i 520 en la resta de l’àrea metropolitana. L’objectiu de l’operador público-privat és projectar 4.500 nous pisos en aquesta mateixa modalitat.

En una primera fase, es desenvoluparan projectes d’habitatge en els barris barcelonins de la Marina del Prat Vermell, La Sagrera i Casernes de Sant Andreu, així com en els municipis de Sant Boi de Llobregat, Montgat i Sant Adrià de Besòs. La segona fase del procediment de selecció consisteix en la presentació d’ofertes tècniques i econòmiques inicials en un període de dos mesos, i a partir de gener començarà una negociació que culminarà amb la presentació d’oferta definitiva.

Durant la primavera de 2021 “es podria formalitzar” l’adjudicació final, amb el que l’entitat pública HMB passarà a ser una societat d’economia mixta amb participació pública i privada. L’aportació inicial del soci privat es manté fixa en 12 milions d’euros –que se sumen als 12 milions que aporten les administracions– i el capital privat total que es preveu invertir serà d’entre 57,8 milions i 103,7 milions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa