L’Ajuntament no havia rebut avís del desonament d’una mare sola

El govern municipal torna a reclamar canvis legals després d'un cas que diu que ha conegut pels moviments socials

Nou desnonament executat malgrat la moratòria vigent per la pandèmia. Una comitiva judicial, amb presència de Mossos d’Esquadra, ha expulsar una dona amb tres fills -dos d’ells, menors d’edat- d’un habitatge que havia ocupat al barri del Raval. El Sindicat d’Habitatge del Raval ha assegurat que l’afectada compta amb informe de vulnerabilitat que acredita les dificultats que té per pagar-se una llar.

Han afegit que “en cap moment” se li havia notificat l’ordre de desnonament i que el serveis socials tampoc n’estaven informats. La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament, Lucía Martín, ha comentat també a Twitter que l’Ajuntament desconeixia que s’anava a practicar el desallotjament. “Ens hem assabentat pels moviments socials”, ha afirmat Marín, que no ha passat per alt el “gran dispositiu policial” desplegat per fer fora la veïna i els seus fills.

Alhora, la regidora ha indicat que la propietat “és un fons sense necessitat d’habitatge” i ha afegit que “és urgent un canvi legal per impedir aquestes barbaritats”. “Cada vegada ocorre més vegades que la policia ve sense previ avís a desnonar”, ha qüestionat el Sindicat d’Habitatge del Raval en un fil a Twitter.

Més informació

Nou comentari