Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La PAH demana a Colau actuar ja i més ambició municipal en habitatge
  • CA

La PAH ha celebrat que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hagi “recollit el guant” de les seves demandes i hagi demanat a l’Estat un revulsiu en matèria d’habitatge. Però, a més, li ha demanat actuar ja com a Ajuntament i més ambició. L’entitat ha celebrat que s’estigui plantejant des de l’Ajuntament l’extensió de la moratòria de tots els desnonaments i pròrrogues de lloguer per a famílies vulnerables, però ha demanat que no és suficient amb 6 mesos més: com a mínim hauria de ser fins a finals del 2021. “Siguem responsables, sabem que en 6 mesos és impossible recuperar-se”, apunta la PAH.

L’entitat que fa 6 anys liderava Colau, abans de saltar a la política institucional, li recorda ara que al govern del consistori hi ha els mateixos dos partits que a la Moncloa. També ha considerat sorprenent que l’alcaldessa no hagi parlat sobre què es farà amb les 1.200 persones que malviuen en pensions i les més de 1.000 que dormen al carrer.

La PAH considera interessant que l’Ajuntament proposi utilitzar la fiscalitat per incentivar la producció de lloguer assequible i el foment de la rehabilitació, així com penalitzar les SOCIMIS. Així i tot, ha reclamat més concreció i que aquestes mesures s’activin ja. En tot cas, els activistes esperen que el govern espanyol prengui nota i reclamen estar presents a les negociacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa