Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Guàrdia Urbana desallotja l’assentament de barraques de Glòries
  • CA

La Guàrdia Urbana finalment ha complert amb l’avís que feia mesos que havia comunicat als barraquistes de l’entorn de Glòries. Avui al matí, diverses furgonetes i patrulles de la policia barcelonina s’han desplegat al voltant del solar encabit entre l’avinguda Meridiana, els carrers de Bolívia i d’Àlaba i les vies del tren. Els agents han desallotjat sense incidents els habitants d’aquest assentament que s’havia format els últims anys i que havia crescut durant la pandèmia, tal com va explicar el TOT Barcelona. Un espai ple de persones que s’havien quedat sense cap alternativa habitacional i que tiren endavant amb feines precàries com la venda de ferralla.

Fonts municipals remarquen que el desallotjament ha estat ordenat per un jutge i que s’ha fet amb presència, també, de treballadors del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) per fer l’acompanyament social. “Tothom estava avisat”, subratllen. De fet, l’agost de l’any passat el mateix Ajuntament ja va expressar a aquest diari que s’havia demanat a les persones que hi vivien que “abandonessin l’espai” perquè el consistori el pogués “recuperar i integrar a la via pública”.

Segons les mateixes fonts, en el moment del desallotjament hi havia 23 persones –una dona i la resta homes de diferents edats–, a les quals “se’ls ha tornat a oferir informació sobre els recursos disponibles i la possibilitat d’allotjament vinculat a serveis socials, tot i que ho han rebutjat“. Molts dels habitants d’aquestes cabanes urbanes van explicar a aquest diari que havien passat abans per altres assentaments i és probable que el seu pròxim destí sigui un altre solar ocupat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa