Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Guàrdia Urbana desallotja l’assentament de barraques de Glòries

La Guàrdia Urbana finalment ha complert amb l’avís que feia mesos que havia comunicat als barraquistes de l’entorn de Glòries. Avui al matí, diverses furgonetes i patrulles de la policia barcelonina s’han desplegat al voltant del solar encabit entre l’avinguda Meridiana, els carrers de Bolívia i d’Àlaba i les vies del tren. Els agents han desallotjat sense incidents els habitants d’aquest assentament que s’havia format els últims anys i que havia crescut durant la pandèmia, tal com va explicar el TOT Barcelona. Un espai ple de persones que s’havien quedat sense cap alternativa habitacional i que tiren endavant amb feines precàries com la venda de ferralla.

Fonts municipals remarquen que el desallotjament ha estat ordenat per un jutge i que s’ha fet amb presència, també, de treballadors del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) per fer l’acompanyament social. “Tothom estava avisat”, subratllen. De fet, l’agost de l’any passat el mateix Ajuntament ja va expressar a aquest diari que s’havia demanat a les persones que hi vivien que “abandonessin l’espai” perquè el consistori el pogués “recuperar i integrar a la via pública”.

Segons les mateixes fonts, en el moment del desallotjament hi havia 23 persones –una dona i la resta homes de diferents edats–, a les quals “se’ls ha tornat a oferir informació sobre els recursos disponibles i la possibilitat d’allotjament vinculat a serveis socials, tot i que ho han rebutjat“. Molts dels habitants d’aquestes cabanes urbanes van explicar a aquest diari que havien passat abans per altres assentaments i és probable que el seu pròxim destí sigui un altre solar ocupat.

Nou comentari

Comparteix