Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Buenos Aires fia a la solidaritat el pagament de la multa que reclama la propietat
  • CA

El col·lectiu que va ocupar la Casa Buenos Aires, al barri de Vallvidrera, Tibidabo i les Planes (Sarrià-Sant Gervasi), ha llançat una campanya per recaptar 40.000 euros per fer front a les “multes, costos i danys” que els reclamen la congregació dels Pares Paüls, propietaris de l’immoble, segons va avançar El Jardí de Sant Gervasi. “Mentre l’Ajuntament de Barcelona es penja medalles, nosaltres assumim la repressió”, ha criticat el col·lectiu en un missatge a Twitter, després que ocupessin l’immoble el març de 2019 per evitar que es convertís en un hotel.

En aquest sentit, han obert una “caixa de resistència” per rebre aportacions econòmiques i han promocionat la venda de marxandatge, que consisteix en samarretes i dessuadores, el que es suma a la celebració aquest dissabte dels dos anys de l’ocupació. No obstant això, la tinent d’alcaldia d’Urbanisme de Barcelona, ​​Janet Sanz, va declarar el passat 15 de març en qualitat de investigada davant el Jutjat d’Instrucció número 12 arran de l’expropiació de la Casa Buenos Aires, i que donava resposta a les demandes veïnals.

La causa contra la regidora està oberta per quatre presumptes delictes: prevaricació, omissió del deure de perseguir delictes, obstrucció de la justícia i coaccions, després que el govern municipal plantegés l’expropiació de l’immoble per preservar-lo i crear equipaments i habitatge públic.

El ple de l’Ajuntament del passat mes de novembre va aprovar provisionalment la Modificació de Pla General Metropolità (MPGM) que donava llum verda a l’expropiació amb el suport de BComú, PSC, ERC, i l’abstenció de Junts, i que va avalar el Govern de la Generalitat.

Més notícies
La tinent d'alcaldia d'Ecologia i Urbanisme, Janet Sanz, en una roda de premsa / Europa Press
Janet Sanz declara al jutjat per l’expropiació de la Casa Buenos Aires
Notícia: Janet Sanz declara al jutjat per l’expropiació de la Casa Buenos Aires
Comparteix
La tinent d’alcaldia defensa la legalitat de la decisió de l’Ajuntament de Barcelona
La terrassa-mirador de l'antic hotel Buenos Aires de Vallvidrera / Meritxell M. Pauné
Barcelona blinda la Casa Buenos Aires sense tenir resolta l’expropiació
Notícia: Barcelona blinda la Casa Buenos Aires sense tenir resolta l’expropiació
Comparteix
Crítiques de l'oposició al cost de l'operació i l'obsolet catàleg de patrimoni

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa