Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Oficina d’Habitatge Popular de Gràcia denuncia el suïcidi d’una dona per pressió immobiliària

L’Oficina d’Habitatge Popular de Gràcia ha informat aquest matí del suïcidi d’una dona que vivia a un bloc ocupat del costat de l’edifici de Ca La Trava. Segons l’entitat popular, la Diana s’hauria tret la vida afectada per la pressió immobiliària que pesava sobre el bloc de Travessera de Gràcia 156 –conegut com Janhela–, on ella vivia ocupant un habitatge des de fa dos anys. Les obres d’enderroc de l’edifici contigu, que va ser desallotjat el mes de octubre, “la van superar i van ser el motiu final perquè es traiés la vida”, apunta Jordi Monreal, de l’entitat Obra Social Barcelona. Segons Monreal, la dona que es feia dir Sindy va enviar un missatge per telèfon a un altre company abans de suïcidar-se explicant-li que la raó d’aquesta decisió dràstica tenia a veure amb la pressió immobiliària que patia.

Imatge d'arxiu on es veuen els blocs de Travessera de Gràcia 154-156 / ACN (Miquel Codolar)

Imatge d’arxiu on es veuen els blocs de Travessera de Gràcia 154-156 / ACN (Miquel Codolar)

Al número 156 de la Travessera de Gràcia fa temps que tenen una ordre de desnonament per la via civil en suspensió, però que fonts municipals concreten que es pot activar en qualsevol moment. És aquesta situació d’inseguretat i manca de solucions definitives al voltant del seu habitatge el que va portar a la Sindy a treure’s la vida, segons un comunicat conjunt de l’Oficina d’Habitatge Popular de Gràcia i l’Obra Social Barcelona. Per això, les entitats populars consideren que es tracta d’un “assassinat i no un suïcidi”, que posa de manifest els perills de l’especulació immobiliària entre els veïns del barri. 

Al mateix edifici hi vivien dues famílies més, a part de la Sindy i el seu gos Pepito. Un pare amb un fill i una mare amb una filla. I tots havien denunciat, juntament amb les entitats de suport veïnal, que les obres que el propietari dels pisos –La Llave de Oro– havia iniciat a l’edifici de Ca La Trava estaven ocasionant “esquerdes, sorolls, tremolors i intermitències en el subministrament elèctric”, apunten els activistes al comunicat. De fet, Monreal, en declaracions a aquest diari, recorda com el mateix dilluns que es va treure la vida, la Sindy va tenir una discussió amb els operaris que treien la runa del bloc contigu.

Fonts del districte de Gràcia asseguren que s’havia arribat a aconseguir un preacord amb la propietat perquè reallotgés dos dels nuclis familiars que ocupaven la Janhela. També confirmen que s’havien revisat les tasques d’enrunat perquè no afectessin l’edifici del la Janhela amb la conclusió que inicialment es feia de manera correcta. En canvi, les entitats veïnals critiquen la inacció del districte, ja que el dilluns de la setmana passada van “fer saber, mitjançant un informe d’Arquitectes Sense Fronteres que especificava els danys que l’enderroc de Ca La Trava podria infringir a la Jahnela, la situació de violència immobiliària que estaven patint les veïnes”, que era “insuportable”, segons insisteixen al text. Tant aquell dia com el dimecres de la mateixa setmana van exigir l’aturada de l’enderroc, però no ha tingut cap efecte en les obres, que han continuat fins i tot durant la jornada d’avui malgrat la mala notícia.

Segons fonts judicials, però, encara no hi ha prou elements per dir si es tracta d’un suïcidi. Ni la forense del jutjat de guàrdia que va acudir a l’aixecament del cadàver –instrucció número 27– ni els investigadors dels Mossos d’Esquadra van veure cap mena de signes de violència ni altres indicis habituals en aquests casos. Tampoc hi havia cap nota de comiat en paper, però després s’ha sabut que un dels amics va rebre el missatge al mòbil. Sigui com sigui, cal esperar els resultats de l’autòpsia, per si es detecta alguna substància que hauria pogut prendre la víctima voluntàriament. 

Més notícies

L’aplicació selectiva del 30% per a habitatge protegit desencalla l’acord

Notícia: L’aplicació selectiva del 30% per a habitatge protegit desencalla l’acord
Comparteix
Els projectes en solars comprats el primer semestre de 2016 quedaran exempts si resulten inviables amb la reserva de sostre | Entrarà en vigor la propera setmana
Notícia: L’aplicació selectiva del 30% per a habitatge protegit desencalla l’acord - Mobile

Incidents i càrregues al Raval després d’una manifestació okupa

Notícia: Incidents i càrregues al Raval després d’una manifestació okupa
Comparteix
Notícia: Incidents i càrregues al Raval després d’una manifestació okupa - Mobile

L’antiga Casa de Cadis, ocupada per cedir-la a 40 sensesostre

Notícia: L’antiga Casa de Cadis, ocupada per cedir-la a 40 sensesostre
Comparteix
Els impulsors del projecte reben una notificació de denúncia i els veïns diuen que l'Ajuntament gadità fa anys que no paga la comunitat
Notícia: L’antiga Casa de Cadis, ocupada per cedir-la a 40 sensesostre - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ...SIEGFRIED... a desembre 06, 2018 | 04:13
    ...SIEGFRIED... desembre 06, 2018 | 04:13
    ...LO QUE IMPORTA...

Nou comentari

Comparteix