Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Incidents i càrregues al Raval després d’una manifestació okupa

El moviment okupa de Barcelona s’ha manifestat aquest dissabte al centre de Barcelona contra la gentrificació i l’especulació. La concentració era a les set a la plaça Universitat i ha estat acompanyada des de l’inici per un fort desplegament policial. Uns 25 furgons dels Mossos d’Esquadra han envoltat la plaça i les prop de 300 persones assistents. 

Els furgons de la Brigada Mòbil (Brimo), juntament amb cotxes patrulla dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana, s’han col·locat en les quatre cantonades de la plaça Universitat, on els agents han realitzat escorcolls i identificacions a diversos dels participants. També s’han desplegat sis antiavalots davant de la capçalera de la protesta, que portava per lema ‘Ara més que mai okupa tu també’ i que denunciava una onada de desallotjaments contra espais okupats de la ciutat en els darrers mesos. La tensió a la plaça ha estat constant i ha fet que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) optés per tancar els accessos de la parada de metro com a mesura preventiva. La manifestació ha començat a caminar per la Gran Via, però aviat s’ha desmarcat de la ruta pactada amb els agents i ha girat cua cap a Ciutat Vella. 

Aldarulls i càrregues

La situació s’ha descontrolat passades les vuit quan grups reduïts de manifestants han aconseguit escapolir-se del cordó policial i dirigir-se a la part alta del Raval a través del carrer Tallers. Als carrerons i places del barri s’han produït corredisses, pintades en parets i alguns danys materials, per exemple en una terrassa de bar. També s’han encès bengales, col·locat contenidors com a barricada i llançat objectes als agents. La policia ha realitzat diverses càrregues al Raval, una d’elles a la plaça dels Àngels on s’estava celebrant un concert benèfic pel Dia Mundial contra la Sida. Els disturbis i les furgones policials s’han escampat també per altres racons del barri, com la plaça Castella i la Rambla del Raval, fins passades les deu de la nit.

El sindicat policial SAPOL han confirmat que els Mossos d’Esquadra han realitzat almenys quatre detencions per desordre públic. Diversos col·lectius afins al moviment ocupa denuncien brutalitat policial i la CUP de Ciutat Vella reclama la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch per “militaritzar el Raval”. 

 

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: EldeGràcia a desembre 02, 2018 | 08:47
    EldeGràcia desembre 02, 2018 | 08:47
    Observo molt de castellà entre aquests okupes. N'hi ha cap que sigui d'aquí?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa