El fons Azora, citat a comparèixer al Parlament per augments abusius del lloguer

El Sindicat de Llogateres celebra que 5 grups parlamentaris hagin demanat la compareixença de representants de l'empresa

Diputats de 5 grups parlamentaris han sol·licitat la compareixença al Parlament de Catalunya de representants del fons immobiliari Azora, al punt de mira de 5 municipis metropolitans per les queixes veïnals d’increments abusius del lloguer. JxCat, ERC, PSC, Comuns i CUP van formalitzar la setmana passada la petició, que ha difós aquest dissabte el Sindicat de Llogateres. La mobilització d’afectats inclou 11 blocs on viuen 250 famílies.

En els documents fets públics a través de Twitter s’exposa que la persona representant de la firma està citada a la comissió de Territori de la cambra catalana, on els diputats podran demanar-li explicacions sobre les presumptes males praxis d’Azora a blocs de pisos de Badalona, Granollers, Barcelona –en concret al Clot i Vallcarca–, l’Hospitalet de Llobregat i Terrassa. Els cinc ajuntaments aprovaran mocions sobre el fons. El cas més controvertit és el de Badalona, pel que es farà en aquesta població una manifestació contra el fons aquest diumenge.

[r:1]

La citació precisa que el motiu de la compareixença és explicar als representants polítics la situació de la renovació dels contractes d’arrendament en aquestes finques, on “persones llogateres han denunciat una situació de preus per sobre de mercat amb increments de més del 80% i clàusules abusives”. Precisament aquest divendres el ple municipal de Barcelona va aprovar una declaració institucional que demana a Azora que “segui a negociar” i regidors dels mateixos 5 partits van fotografiar-se després amb representants del sindicat i afectats com a mostra de suport. A més les darreres setmanes el Sindicat de Llogateres ha pressionat el fons amb accions com ocupar la seva seu a la capital catalana.

[r:2]

Azora es defineix al seu web com “una gestora independent de capital, amb base a Espanya, enfocada a inversió i gestió d’actius reals”. Explica que va ser creada el 2003 i en set anys ha captat més de 3.500 milions d’euros d’inversors nacionals e internacionals. S’ha especialitzat en la gestió d’edificis sencers, tant residencials de lloguer –a través de les filials Lazora i Azzam– com hotels, oficines o residències geriàtriques.

Més informació

Nou comentari