Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC carrega contra Colau per la “subvenció” als pisos turístics
  • CA

Esquerra Republicana ha reclamat aquest divendres la compareixença de la regidora d’habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Lucía Martín, per tal d’informar sobre l’acord que planteja el govern municipal de llogar pisos turístics per 1.200 euros, més despeses de neteja i subministraments, per transformar-los en habitatges socials per a famílies vulnerables. ERC vol conèixer els detalls de la proposta a través de la compareixença de la regidora responsable en matèria d’habitatge a la comissió de Drets Socials, Cultura i Esports.

El portaveu del grup republicà, Jordi Coronas, ha declarat que “no es pot subvencionar als que han contribuït a l’emergència habitacional”, afegint que la tasca de l’Ajuntament ha de ser “regular i no incentivar” els pisos turístics. “Hem de convertir els pisos turístics en habitatge social amb els mecanismes que el govern té al seu abast, com ara una ordenança”, ha explicat.

“No entenem que es vulguin invertir una quantitat tan gran de diners públics per garantir la continuïtat a futur dels pisos turístics“, ha manifestat el portaveu. “Això ho fa un govern que s’autoanomena progressista i d’esquerres, amb una llista d’espera interminable a la Mesa d’Emergència Habitacional, ens sembla inacceptable”.

Front Marítim

D’altra banda, ERC insistirà a la comissió de Presidència, Segureta i Prevenció, Drets de Ciutadania i Participació en què el consistori exigeixi a l’Estat el traspàs de les competències per decidir les llicències i els usos del Front Marítim de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa