Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament expropia vuit edificis del Carmel per fer pisos públics
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat els tràmits per expropiar vuit finques del passatge Sigüenza, al barri del Carmel, que tenen els dies comptats pel seu ma estat de conservació. Es tracta d’edificis afectats per un pla urbanístic que preveu enderrocar una vintena d’immobles del passatge per construir habitatge públic per a reallotjaments. Fonts municipals xifren en quatre milions d’euros el cost de l’operació.

En total, els edificis expropiats comprenen 24 pisos i un local comercial i afecten a 71 persones, segons fonts municipals. “Hem volgut convertir la crisi en una oportunitat”, ha explicat la regidora del districte d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón. L’objectiu del consistori és transformar tot el passatge per donar-li una vida nova. “Volem un Carmel més habitable amb més i millor habitatge”, ha afegit. Encara queden 11 finques pendents d’expropiació per posar en marxa el pla.

El passatge Sigüenza, tallat per un edifici amb perill d’esfondrament / A.L.

La president de l’Associació de Veïns del Carmel, Montse Montero, ha explicat en declaracions a recollides per l’ACN que el projecte de reconstrucció del passatge té “molt bona intenció”, però ha demanat a l’Ajuntament que les expropiacions i la construcció dels pisos protegits es facin de manera “conjunta i lineal” per donar resposta a tot el veïnat. “Per molt que s’expropiï i hi hagi veïns encantats n’hi ha d’altres que no ho estan”, ha dit.

Un any desallotjats

L’estiu del 2020 l’Ajuntament va haver de desallotjar d’urgència el número 95 del passatge Sigüenza pel seu mal estat de conservació i el va declarar en situació de “ruïna imminent” i a la tardor en va ordenar l’enderroc. Aquest estiu els tècnics municipals van decretar el desallotjament de tres edificis més amb problemes estructurals greus i poc després van començar les tasques d’enderroc dels tres més afectats.

Les finques que ara s’estan deconstruint de forma manual –els números 93, 95 i 97-99 del passatge– fa un any que estan desallotjades i els veïns han sigut reallotjats. Les famílies que vivien al número 91 del carrer Sigüenza i als números 91 i 101 del passatge Sigüenza també  segueixen en pisos temporals a l’espera de resoldre’s la seva situació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa