Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desallotgen tres edificis més del Carmel per risc d’enfonsament

L’Ajuntament de Barcelona ha desallotjat aquest dilluns a la tarda tres edificis més al carrer Sigüenza 91 i al passatge Sigüenza 91 i 101, al barri del Carmel, després de constatar que l’estat dels tres desallotjats a finals d’agost als números 93, 95 i 97-99 del mateix passatge s’han deteriorat de manera important en els darrers dies. Els serveis tècnics han aconsellat enderrocar-los de manera urgent, i el desallotjament dels tres edificis que s’ha fet ara és per minimitzar qualsevol risc d’afectació en cas d’enfonsament dels primers. L’operació afecta aproximadament una vintena de persones, que seran atesos pel consistori per garantir-los el reallotjament temporal.

El 29 d’agost l’Ajuntament va haver de desallotjar d’urgència l’edifici del número 95 del passatge Sigüenza pel mal estat de l’estructura, que després va declarar en situació de ruïna imminent. A conseqüència d’aquest incident va caldre desallotjar el número 93. A partir d’aquest succés, el Districte d’Horta-Guinardó, a través d’una empresa especialitzada, va dur a terme una revisió completa de tots els immobles del passatge i el carrer Sigüenza. L’anàlisi va concloure que els edificis del 93, 95 i 97-99 del passatge es trobaven en mal estat i s’havien d’enderrocar.

Solucions temporals

No obstant, i atès que estudis posteriors van alertar que un possible enderroc podria comportar afectacions als edificis de l’entorn, es va programar un apuntalament temporal de les tres finques, que estava pendent d’execució. Segons informa l’Ajuntament, durant aquest temps s’ha garantit reallotjament temporal als afectats a través del CUESB, el centre de Serveis Socials del Carmel (IMSS) i l’Oficina de l’Habitatge d’Horta-Guinardó (IMHAB). També ha estudiat cada cas per oferir alternatives habitacionals i socials. Alhora, el Govern municipal també té en tràmit el procés d’expropiació dels tres immobles, una operació que gestiona l’Institut Municipal d’Urbanisme (IMU).

L’Ajuntament treballa per donar compliment a les afectacions previstes a la Modificació del Pla General Metropolità del barri del Carmel i Entorns, aprovada l’any 2010. El pla determina que part dels edificis del passatge Sigüenza s’han d’expropiar per construir-hi nous edificis d’habitatge protegit destinats al reallotjament de les persones afectades per actuacions urbanístiques d’iniciativa pública. L’objectiu és expropiar aquestes finques amb l’objectiu d’encarar la transformació definitiva d’aquest entorn. El passatge Sigüenza té un desnivell de 7,45 metres i una pendent aproximada del 9%. Moltes de les construccions existents es van començar a executar a finals dels anys 50 del segle passat amb una tipologia d’autoconstrucció i van anar creixent en alçada progressivament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa