Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els sensellar s’organitzen i reclamen reunir-se amb Colau i la Generalitat: “Som els oblidats”
  • CA

“Avui ha nascut el Sindicat de Persones Sense Llar de Barcelona”, ha anunciat Albert Gort des del bell mig de la plaça Sant Jaume. La seva veu representava els sensesostre que s’han organitzat les últimes setmanes per denunciar l’enquistament de les situacions que els empenyen al carrer i per denunciar la manca de recursos que l’administració hi destina. “Som els oblidats i avui hem decidit alçar-nos”, ha reblat el portaveu de la plataforma. Per començar a revertir aquesta realitat, el Sindicat de Persones Sense Llar ha reclamat com una proposta de mínims que se’ls permeti reunir-se amb l’Ajuntament i el govern de la Generalitat.

Si això prospera, la idea del col·lectiu és poder activar “una taula de treball amb persones sense llar i altres organitzacions que hi treballen”, així com els governs municipals i autonòmics. L’objectiu final també el tenen clar: “Elaborar un pla de xoc per erradicar el sensellarisme”. De fet, Gort ha reclamat explícitament que a la reunió inicial s’hi presenti l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Entre els principals greuges que ha denunciat el sindicat en la seva primera roda de premsa, s’han esmentat les mancances dels recursos on sovint són “apilats” en condicions deficients. A més, el col·lectiu assegura que 3 de cada 4 persones al carrer són ciutadans sense papers i han posat sobre la taula la incomoditat que els genera que s’estiguin fent “operatius racistes d’estrangeria conjunts entre la Guàrdia Urbana, els Mossos i la Policia Nacional“. També reclamen que es deixi d’aplicar l’actual llei d’estrangeria, que es tanqui el CIE de la Zona Franca i que s’aturin els desnonaments.

Així mateix, el portaveu dels sensellar ha refermat que “ningú vol dormir al carrer” i ha recordat els efectes de viure a la intempèrie sobre la salut. En aquest sentit, han recordat que l’any passat van morir 18 persones que dormien al ras. “I mentre nosaltres morim literalment, a Barcelona hi ha 13.000 pisos buits. I hotels i pisos turístics buits”, ha esmentat Gort.

Per tot plegat, el sindicat reclama que ara que s’acaba la temporada de fred, l’Ajuntament “no tanqui els pocs recursos” que s’han disposats els últims mesos, com albergs o serveis de dutxa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa