Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els dos nens atrapats pels veïns al Gòtic es retroben amb els pares 48h després
  • CA

Més de 48 hores separats a la força dels fills de set i 11 anys. Més de 48 hores de pressió veïnal i més de 48 hores de mediació han acabat servint perquè la Dounia i l’Aziz es puguin reunir amb ells. Durant més de dos dies no han pogut estar amb els fills petits perquè la comunitat de veïns de la finca on viuen no els ho permetia. “Els deien que els nens podien sortir de casa per estar amb els pares, però llavors es quedaven al carrer”, explica Thiphaine Leurent, membre de Resistim Gòtic i que ha estat present al desenllaç de la història, al TOT Barcelona.

El final no ha arribat fins mitja hora abans del toc de queda. Després de dues hores esperant a la porta del número 27 del carrer Còdols, al Gòtic (Ciutat Vella), els dos pares han pogut tornar al pis ocupat on viuen per retrobar-se amb els fills. Ho han fet, però, sota les condicions “dures” que han imposat els veïns, segons explica Leurent.

Leurent detalla que la comunitat els ha fet signar un document en el qual es comprometen a no fer ús del comptador d’aigua o electricitat, així com a acceptar que no podran tenir una clau de la porta principal. Així, sempre haurà de quedar algú al pis per obrir la porta a qui surti. L’activista de Resistim Gòtic relata que els pares, que estaven amb la filla de dos anys, han patit una “jugarreta” per part dels veïns.

Ha estat quan, després d’accedir a deixar tornar al pis als pares i la filla petita, la comunitat de veïns s’ha fet enrere en l’últim moment i els ha fet esperar dues hores més. “Ha estat inhumà”, resumeix Leurent, que ara avança que seguiran lluitant per la família però que de moment els toca celebrar la “petita victòria”.

Més notícies
L'Aziz carregant la seva filla petita i entrant a un edifici veí, al carrer Còdols / D.C.
Dos nens petits, 36 hores sense els pares per decisió veïnal
Notícia: Dos nens petits, 36 hores sense els pares per decisió veïnal
Comparteix
Una família, separada per una comunitat de veïns que troba "indignant" la manera en què han ocupat un pis buit
Porta de l'edifici on es vol reunir la família / David Cobo
Veïns impedeixen que una família amb tres menors es reuneixi a un pis ocupat
Notícia: Veïns impedeixen que una família amb tres menors es reuneixi a un pis ocupat
Comparteix
Els habitants d'un bloc fan guàrdia al replà de l'edifici per evitar que els pares tornin a l'habitatge ocupat

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a febrer 12, 2021 | 00:51
    FRAN BCN febrer 12, 2021 | 00:51
    Com sempre, la gent amb morro, surt guanyant...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa