Els dos nens atrapats pels veïns al Gòtic es retroben amb els pares 48h després

La comunitat accedeix finalment a deixar tornar els pares, que estaven separats dels fills de set i 11 anys

Més de 48 hores separats a la força dels fills de set i 11 anys. Més de 48 hores de pressió veïnal i més de 48 hores de mediació han acabat servint perquè la Dounia i l’Aziz es puguin reunir amb ells. Durant més de dos dies no han pogut estar amb els fills petits perquè la comunitat de veïns de la finca on viuen no els ho permetia. “Els deien que els nens podien sortir de casa per estar amb els pares, però llavors es quedaven al carrer”, explica Thiphaine Leurent, membre de Resistim Gòtic i que ha estat present al desenllaç de la història, al TOT Barcelona.

El final no ha arribat fins mitja hora abans del toc de queda. Després de dues hores esperant a la porta del número 27 del carrer Còdols, al Gòtic (Ciutat Vella), els dos pares han pogut tornar al pis ocupat on viuen per retrobar-se amb els fills. Ho han fet, però, sota les condicions “dures” que han imposat els veïns, segons explica Leurent.

Leurent detalla que la comunitat els ha fet signar un document en el qual es comprometen a no fer ús del comptador d’aigua o electricitat, així com a acceptar que no podran tenir una clau de la porta principal. Així, sempre haurà de quedar algú al pis per obrir la porta a qui surti. L’activista de Resistim Gòtic relata que els pares, que estaven amb la filla de dos anys, han patit una “jugarreta” per part dels veïns.

Ha estat quan, després d’accedir a deixar tornar al pis als pares i la filla petita, la comunitat de veïns s’ha fet enrere en l’últim moment i els ha fet esperar dues hores més. “Ha estat inhumà”, resumeix Leurent, que ara avança que seguiran lluitant per la família però que de moment els toca celebrar la “petita victòria”.

Més informació

Comentaris

    FRAN BCN 12/02/2021 12:51 am
    Com sempre, la gent amb morro, surt guanyant...

Nou comentari