Economia comunica per carta a Colau que no retallarà en habitatge a Barcelona

Aragonès assegura que farà una excepció en la restricció pressupostària donada per complir l'objectiu de dèficit

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha comunicat per carta aquest dimecres a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que el Consorci d’Habitatge de Barcelona rebrà els 9 milions d’euros de la Generalitat previstos per al 2018. Així s’evita la retallada del 30% en l’aportació del Govern. 

En una carta enviada a l’alcaldessa, en resposta a la que Colau li va fer arribar dilluns, Aragonès explica que a petició del departament de Territori i Sostenibilitat s’ha fet una excepció a l’ordre que es va donar el 3 d’octubre per complir l’objectiu del dèficit del 0,4% del PIB per aquest any. Un compliment del dèficit que Aragonès qualifica “d’imprescindible en l’objectiu d’assolir la màxima sobirania financera” per a la Generalitat”, segons recull l’agència ACN.

“El compromís d’aquest Govern és garantir un adequat equilibri entre el rigor en la gestió dels recursos públics que no comprometin la nostra sobirania financera ni el nostre futur econòmic i l’adequat exercici de les nostres competències i responsabilitats. I aquesta és una tasca necessàriament col·lectiva on estic convençut que hi trobarem el compromís de l’ajuntament que presideixes”, ha conclòs Aragonès. 

Dilluns l’alcaldessa de Barcelona va enviar una carta a Aragonès per retreure-li les retallades i demanava explicacions sobre la disminució del 30% de l’aportació de la Generalitat. “No podem acceptar de cap manera una nova retallada en un àmbit tan important com l’habitatge”, recriminava Colau a la seva carta.

L’alcaldessa va mostrar la seva sorpresa per l’anunci, ja que arribava “poques setmanes després que, a la darrera reunió de la Junta General del Consorci, el president Torra m’expressés el compromís del govern català per incrementar els fons per a polítiques d’habitatge a Barcelona”. Malgrat tot, Colau recordava a Aragonès que “l’aportació de la Generalitat al Consorci es manté molt lluny del 60% que li correspon” mentre l’Ajuntament fa “un sobreesforç per assumir el 80% del finançament de la construcció d’habitatge”. 

Més informació

Nou comentari