Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Es dispara el mercat d’habitacions de lloguer en pisos compartits
  • CA

El 26% de les habitacions que s’ofereixen en pisos compartits es lloguen en menys de 24 hores a Barcelona, segons un estudi d’Idealista. És a dir, que una de cada quatre habitacions desapareix del mercat en tan sols un dia. Una xifra que està per sobre de la mitjana de l’Estat, que se situa en un 21%, però lluny de les ciutats on el lloguer d’habitacions va més ràpid. Almeria (36%), Granada (31%) i Alacant (28%) lideren les ciutats on les habitacions dels domicilis compartits desapareixen del mercat més ràpidament. Madrid, amb un 24%, se situa també per sobre de Barcelona.

El portaveu d’Idealista, Francisco Iñareta, assegura que el mercat d’habitacions de lloguer en pisos compartits “està estretament lligat al mercat d’habitatges per llogar” i que aquesta tendència amaga un “problema d’oferta i disponibilitat de l’habitatge de lloguer“. Tot plegat, provoca que “un escenari com aquest genera ansietat entre els inquilins que han de sotmetre’s a autèntics càstings en competició amb desenes de persones igual més ben qualificats que ells i els perfils més vulnerables són els primers descartats”, afegeix Iñareta, que descarta un canvi de tendència l’any vinent.

Incrementa de forma important el preu dels pisos de lloguer

Les dades avalen el que diuen els experts. A Barcelona, hi ha hagut una davallada de l’oferta de pisos de lloguer d’entre un 20 i un 35% menys aquest any. A això cal sumar-li un augment dels preus de l’habitatge de gairebé un 20%. Tot plegat suposa un problema per a moltes persones, que han d’invertir gran part del seu sou per pagar l’immoble on viuen.

Malgrat tot, el mercat del lloguer no afecta de la mateixa manera a tots els districtes de la ciutat. A les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Ciutat Vella i l’Eixample els pisos ja superen els 1.000 euros mensuals de mitjana. D’altra banda, a Sant Andreu i Nou Barris, que el 2017 rondaven els 500 euros, ara els preus ja arriben als 700.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa