Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desnonada una dona discapacitada just quan anava a mudar-se
  • CA

Una veïna de Barcelona, Mimi, ha sigut desnonada aquest matí del pis del barri de Sants on vivia amb la seva família. La diferència respecte el degoteig de desallotjaments que continua a la capital catamana tot i la moratòria dels desnonaments fins a finals de mes és que, en aquest cas, la Mimi havia arribat a un acord amb els serveis socials de l’Ajuntament per abandonar el domicili i allotjar-se en un pis turístic. La mudança estava programa just per avui per esquivar el tràngol de l’expulsió, però s’ha acabat executant, segons ha denunciat el Sindicat de Llogateres a les xarxes socials.

La plataforma ha explicat que l’Ajuntament de Barcelona va acordar dilluns facilitar a la família un pis on reubicar-se al barri de Sarrià-Sant Gervasi, “tot i que no és el que necessita perquè la Mimi està malalta, té una discapacitat, i necessita ser al seu barri amb la seva xarxa social, on viu amb gos guia que coneix el barri”, ha comentat una portaveu del Sindicat de Llogateres. La dona i les seves filles es trobaven sota l’amenaça d’un desnonament obert, que es podia materialitzar en un marge de 15 dies. No obstant, els ha sorprès un llançament que no s’esperaven patir, atès que havien arribat a un compromís amb el serveis socials “per no passar el drama que significa un desnonament”, ha assenyalat la membre del sindicat.

“Doncs la Mimi i la família ho han hagut de viure”, ha lamentat la mateixa activista. Segons la plataforma, la família esperava l’empresa de la mudança cap a les 8.00 hores per traslladar els mobles i les pertinences al domicili turístic on s’afincarà a partir d’ara. “Però, a les 9.00, la comitiva judicial ha picat la porta per efectuar el desnonament”, ha relatat la integrant del Sindicat de Llogateres a Twitter on, a més, ha criticat la mala actitud que ha atribuït als quatre agents de Mossos d’Esquadra presents en la intervenció.

“No ens han deixat entrar a casa a ajudar a fer paquets, ens han tractat amb superioritat i amb una mala educació molt gran. Ens hem sentit molt maltractades”, ha criticat la plataforma. El sindicat ha afirmat que l’actuació policial ha estat injustificada perquè “ningú no s’ha posat violent ni ningú no ha tingut cap intenció ni tan sols d’aturar el desnonament, perquè hi havia una situació pactada”.

Més notícies
Imatge d'arxiu d'un desnonament amb presència dels antiavalots dels Mossos / ACN
Un antiavalot del Mossos, acusat de detenció il·legal durant un desnonament
Notícia: Un antiavalot del Mossos, acusat de detenció il·legal durant un desnonament
Comparteix
L’Audiència de Barcelona considera insuficient el testimoni de l’agent per justificar la detenció
Joan, veí de la Prosperitat, posa a la porta de la casa que habita des de fa 75 anys / JR
Els últims veïns de ‘la caseta i l’hortet’ del barri de la Prosperitat
Notícia: Els últims veïns de ‘la caseta i l’hortet’ del barri de la Prosperitat
Comparteix
La desprotecció de les llars originàries del barri, habitades encara algunes d'elles, augura l'extinció d'un emblema més de la Barcelona popular

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa