Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un antiavalot del Mossos, acusat de detenció il·legal durant un desnonament

L’Audiència de Barcelona acusa de detenció il·legal i lesions un agent dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra durant un desnonament a la Dreta de l’Eixample el 2019. Segons ha avançat la SER, el tribunal ha donat la raó a Alerta Solidària, que ha recorregut dues vegades la decisió d’un jutjat d’instrucció d’arxivar el cas i l’Audiència li ha donat la raó en totes dues ocasions.

“Aquesta resolució evidencia la manera d’actuar dels Mossos d’Esquadra, absolutament injustificada i desproporcionada, quan s’enfronten al moviment en defensa de l’habitatge”, expliquen des d’Alerta Solidària, que porta la defensa del membre del Sindicat d’Habitatge de l’Eixample Dreta detingut. En les últimes setmanes els Mossos també han rebut moltes crítiques per posar multes de manera indiscriminada als activistes que participen a desnonaments.

Protesta contra un desnonament

El desembre del 2019 un grup d’activistes i veïns es manifestava davant d’un local ocupat quan un jove es va apropar per animar-los. Un agent dels Mossos el va reduir agafant-lo pel coll i el va detenir per atemptat contra l’autoritat perquè suposadament havia rebut un cop de colze al casc. Ara l’Audiència ha arxivat el cas contra el manifestant i acusat l’agent de detenció il·legal.

En el seu escrit, el tribunal considera que a les imatges de la detenció no queda acreditat que el manifestant “donés cap cop de colze a la visera del Mosso” i critica que el cas s’hagi construït al voltant del testimoni de l’agent com a única prova. “No es pot atribuir indiciàriament un delicte d’atemptat fonamentat en el testimoni de l’agent”, ja que la seva declaració no ha estat corroborada per cap altra persona i les imatges semblen contradir la seva versió.

Amb aquestes consideracions sobre la taula, l’Audiència de Barcelona entén ara que “no es pot excloure” la possibilitat que l’agent dugués a terme una detenció il·legal. El tribunal ja va ordenar al jutjat d’instrucció que incorporés el vídeo dels fets a la causa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Dani a octubre 20, 2021 | 16:45
    Dani octubre 20, 2021 | 16:45
    Mossos macarres

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa