Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desallotgen 12 persones i gossos d’una nau ocupada al Bon Pastor
  • CA

Aquest dimecres al matí la Guàrdia Urbana ha expulsat 12 persones i diversos gossos d’una nau ocupada al barri del Bon Pastor, al número 13 del carrer Josep Finestres. Segons ha avançat betevé i com ha pogut confirmar el TOT Barcelona de fonts municipals, no hi ha hagut cap accident i els afectats han sortit pel seu propi peu. El llançament s’ha executat per ordre d’un jutge, després d’un informe on se certificava el “risc” que en aquest indret hi hagués un accident.

Fonts de l’Ajuntament han explicat que les persones afectades pel desallotjament han rebutjat una alternativa residencial oferta pels serveis municipals. La data de desnonament era oberta. Podia produir-se en qualsevol moment, a partir de l’estiu, després que el consistori determinés que la nau, anomenada La Trasheria, era un infrahabitatge. L’informe de l’administració pública es va elaborar després d’una inspecció dels Bombers i dels serveis tècnics del districte de Sant Andreu.

Abans d’executar el llançament, el jutge havia donat un marge de temps per tal que les persones poguessin sortir per elles mateixes, de forma voluntària, però aquestes ho van rebutjar. Sigui com sigui, aquest dimecres la Urbana les ha fet fora de l’espai, sense ocasionar cap classe d’incident, han assenyalat des del cos policial.

“Risc” sense determinar

L’Ajuntament ha explicat al TOT Barcelona que es patia per la integritat física de les persones que vivien en aquest espai. Malgrat tot, el consistori no ha volgut entrar en detalls i no ha clarificat quin tipus de risc corrien les persones afectades i l’edifici en qüestió.

El passat 30 de novembre va morir en un altre infrahabitatge una família formada per quatre persones, dues d’elles un nen de tres anys i un nadó de només 12 mesos. Malvivien en un antic banc en desús, situat a la plaça de Tetuan, a l’Eixample. Malgrat les desenes d’atencions dels serveis socials que se’ls va fer, en cap moment se’ls va oferir una alternativa habitacional. En aquell moment no es va detectar cap risc imminent d’incendi, com va acabar succeint.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa