Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
1.770 euros: el barri de Barcelona on viure de lloguer és només per a rics
  • CA

Entre Ciutat Meridiana i Pedralbes hi ha moltes diferències. Són, de fet, dues Barcelones, dues realitats gairebé oposades dins d’una mateixa ciutat. I si ens fixem en l’habitatge, 1.222 euros separen els dos barris. I és que segons les darreres dades de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona, el lloguer mitjà a Ciutat Meridiana se situa aquest 2022 en 548 euros, mentre que a Pedralbes aquesta xifra es dispara fins als 1.770 euros, gairebé el doble dels 949 euros de mitjana a tota la ciutat.

Pedralbes, el més car mensualment

Si ens fixem en el preu del lloguer mensual, després de Pedralbes trobem el barri veí de les Tres Torres, on el lloguer mitjà és de 1.702 euros -un 9,6% més que el 2021-però si ens fixem en el preu per m2, Pedralbes perd el lideratge de preus més alts, perquè el m2 està en 14,6 euros, gairebé en la mitjana de tota la ciutat. Segons la Cambra de la Propietat Urbana, el preu del lloguer per metre quadrat ha passat dels 13,2 euros del 2021 als 14 euros.

El preu del lloguer a Barcelona, una realitat molt diferent segons el barri PIXABAY
El preu del lloguer a Barcelona, una realitat molt diferent segons el barri PIXABAY

Però quins barris tenen el m2 més car? Doncs la Barceloneta i la Vila Olímpica del Poblenou. Viure de lloguer en aquests dos barris ara ja costa 19 euros per metre quadrat, la xifra més alta a Barcelona, per davant de Sarrià i les Tres Torres, on els lloguers superen els 17 euros.

En l’altre extrem, Can Peguera és el barri on se signen els contractes de lloguer més barats, amb una mitjana de 452 euros mensuals. El segueix Ciutat Meridiana, que no arriba als 550 euros mensuals. I tot i que no hi ha dades de lloguer del 2021 a la Marina del Prat Vermell, el fet que el preu del m2 estigui en 3,8 euros fa pensar que també està en aquest podi de barris més econòmics per viure-hi de lloguer.

Més notícies
El preu del lloguer a Barcelona, una realitat molt diferent segons el barri PIXABAY
Aquests són els dos barris de Barcelona amb el lloguer més barat
Notícia: Aquests són els dos barris de Barcelona amb el lloguer més barat
Comparteix
Baró de Viver i la Marina del Prat Vermell tenen preus que no arriben als 4 euros el m2, segons dades de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tortosí a octubre 21, 2022 | 13:29
    Tortosí octubre 21, 2022 | 13:29
    Ara us n'adoneu que al municipi de Barcelona hi ha barris de rics i per a rics ? Aquest article sembla una aixecada de camisa. Els que vivim en municipis mes petits o certs barris de Barcelona, sabem què és viure barrejades famílies amb molts de diners, de classe mitjana i amb més o menys necessitats...
  2. Icona del comentari de: Sergi a octubre 21, 2022 | 13:36
    Sergi octubre 21, 2022 | 13:36
    Qui ha escrit aquest article ha visitat mai Can Peguera ? Un barri, també anomenat les cases barates de Ramon Albó, d'unes 12 hectàrees i uns 2.200 habitants, construït per a acollir els obrers de la construcció de la Fira internacional de Barcelona de l'any 1929, però Montjuïc és molt lluny. Hi ha alguns habitatges més "nobles" potser eren per a obrers més qualificats (?!), però, la majoria son molt petits i tenen una porta d'accés des del carrer que a penes arriben a 60 cm d'amplada, no cal afegir-hi res més.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa