Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament obre expedient per tancar el local de serveis dels pisos rusc
  • CA

Cop sobre la taula de l’Ajuntament de Barcelona per frenar l’arrelament de pisos rusc a la ciutat. El consistori ha iniciat un expedient per tancar el primer local amb serveis per als usuaris d’aquests petits habitacles, que va obrir la setmana passada al districte de Sant Andreu.

Fonts municipals han confirmat al TOT Barcelona que el procés per executar una ordre de cessament cautelar de l’activitat en aquest local ja està marxa. El consistori reconeix que en aquest espai ubicat als números 40 i 42 del carrer Manigua no s’ha pogut demostrar que hi dormi ningú, però sí que s’ha comprovat que s’ofereixen “serveis complementaris al de pernoctació”.

Una infracció molt greu

L’executiu local considera que la promoció i l’explotació econòmica d’aquests pisos rusc suposa una infracció molt greu de la Llei que regula el dret a l’habitatge, ja que els espais oferts no compleixen les condicions bàsiques per garantir la seguretat dels seus usuaris i tampoc podrien obtenir la cèdula d’habitabilitat.

Requeriment d’informació

En paral·lel, el consistori també ha fet un requeriment a la companyia Haibu 4.0 perquè indiqui la ubicació exacta de tots els immobles o actius que l’empresa té situats en diferents punts del districte de Sant Andreu, ja siguin locals, cotxes o furgonetes. En el seu escrit, el govern local dona un marge de deu dies al promotor d’aquests habitacles perquè faciliti totes les dades requerides i li recorda que aquesta mena d’habitatges són il·legals.

Un cop vençut aquest termini, si el responsable de la companyia no ha aportat les dades sol·licitades, el consistori barceloní preveu iniciar un procés sancionador per una infracció molt greu que podria traduir-se en una multa d’entre 90.000 i 900.000 euros.

Antecedents

Cal recordar que el pols entre l’Ajuntament i l’empresa es remunta a l’any 2018, quan la polèmica companyia ja va intentar muntar aquests infrahabitatges al barri de la Bordeta. Aleshores, el consistori va aconseguir aturar les obres perquè no disposaven de llicència, en no complir amb la normativa municipal d’habitatge.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa