Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nova ofensiva municipal contra l’arrelament dels pisos rusc a Barcelona
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha encetat un nou capítol en la seva croada particular contra els coneguts com a pisos rusc. Després que aquesta setmana s’anunciés l’obertura per part de l’empresa Haibu del primer local amb serveis per als usuaris d’aquests petits habitacles, el consistori ha ratificat aquest dimecres la seva intenció de tancar l’espai perquè estaria incomplint la normativa.

Segons informa Betevé, la tinent ha assegurat que el govern local que prendrà mesures per investigar l’activitat del nou local, que estaria “incomplint tota legalitat” i que no tindria “cap mena de permís” per poder desenvolupar aquesta activitat. Per poder fer-ho, l’executiu ha desplegat la Unitat Antiassetjament Disciplinari d’Habitatge, que ara hauran de comprovar si la companyia Haibu té tots els papers en regla per poder mantenir obert aquest local, que està ubicat al carrer de Manigua del districte de Sant Andreu.

“Cada vegada que ens hem assabentat que hi havia alguns tipus de possibilitat que s’obrís hem actuat amb molta contundència. No ens plantegem en cap moment que això pugui passar a la nostra ciutat”, ha remarcat Sanz, segons recull el mateix mitjà.

Quatre anys de pols

Cal recordar que el pols entre l’Ajuntament i l’empresa Haibu es remunta a l’any 2018, quan la polèmica companyia ja va intentar muntar aquests infrahabitatges al barri de la Bordeta. Aleshores, el consistori va aconseguir aturar les obres perquè no disposaven de llicència, en no complir amb la normativa municipal d’habitatge.

Nou intent d’expansió a la ciutat

Amb aquest local a Sant Andreu, la companyia torna a aterrar a la capital catalana amb un nou format que permet donar serveis diürns a les persones que ara viuen en cotxes al carrer. Entre aquests serveis s’inclou l’accés a una zona de cuina, un espai de treball o lavabos. La intenció de l’empresa és poder-ne obrir fins a set espais més a la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa