Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona podria multar l’empresa de pisos rusc si no en revela la ubicació

L’estira-i-arronsa entre l’Ajuntament de Barcelona i l’empresa promotora dels coneguts com a pisos rusc continua. El consistori ha materialitzat aquesta setmana la seva intenció de posar fre a l’arrelament d’aquests petits habitacles amb un requeriment que podria culminar en una multa de fins a 900.000 euros.

Segons informa Betevé, l’executiu ha demanat en concret a la companyia Haibu 4.0 que indiqui la ubicació exacta de tots els immobles o actius que l’empresa té situats en diferents punts del districte de Sant Andreu, ja siguin locals, cotxes o furgonetes. En el seu escrit, el govern local dona un marge de deu dies al promotor d’aquests habitacles perquè faciliti totes les dades requerides i li recorda que aquesta mena d’habitatges són il·legals.

Un cop vençut aquest termini, si el responsable de la companyia no ha aportat les dades sol·licitades, el consistori barceloní preveu iniciar un procés sancionador per una infracció molt greu que podria traduir-se en una multa d’entre 90.000 i 900.000 euros.

Demanda per coaccions i prevaricació

Per la seva banda, l’empresa promotora d’aquests pisos ruscs apunta en un comunicat que la informació que l’Ajuntament sol·licita és confidencial i ja avança que no la facilitarà. La companyia, però, va més enllà i assegura que estan preparant una demanda contra el consistori pels delictes de coaccions i prevaricació.

Un local amb serveis

Aquest nou capítol de la croada particular de l’executiu barceloní contra l’empresa Haibu 4.0 es produeix després que la setmana passada s’anunciés l’obertura del primer local amb serveis per als usuaris d’aquests petits habitacles. El consistori ja va remarcar aleshores que investigaria aquest nou local, que al seu pare estaria “incomplint tota legalitat” i que no tindria “cap mena de permís” per poder desenvolupar aquesta activitat.

Cal recordar que el pols entre l’Ajuntament i l’empresa es remunta a l’any 2018, quan la polèmica companyia ja va intentar muntar aquests infrahabitatges al barri de la Bordeta. Aleshores, el consistori va aconseguir aturar les obres perquè no disposaven de llicència, en no complir amb la normativa municipal d’habitatge.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa