Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona rehabilitarà 7 blocs socials després del cas de Nou de la Rambla
  • CA

El govern municipal ha anunciat aquest dimarts que té previst rehabilitar 7 finques municipals a Ciutat Vella. Les actuacions sumarien una inversió de 14 milions d’euros en total i començarien aquest mateix any. L’executiu d’Ada Colau ha respost així a les crítiques de l’oposició per la mala gestió d’un bloc social al carrer Nou de la Rambla (Raval). Com va explicar el TOT Barcelona, aquests pisos porten quasi 20 dies sense llum a causa d’un incendi per Cap d’Any.

La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ha estat l’encarregada de donar la notícia a la Comissió de Drets Socials, en ser interpel·lada per ERC. Una proposició dels republicans instava justament al govern a rehabilitar aquesta finca i fer-hi el manteniment necessari, així com les tasques que requereixi la resta del parc públic d’habitatge de Ciutat Vella. La resta de partits també s’ha afegit ràpidament a l’estirada d’orelles i ha exigit mà dura per encarrilar els conflictes i l’incivisme en pisos socials.

“Ens queda molt per fer, ho entomem”, ha acceptat Martín, en declaracions recollides per Europa Press. Ha afirmat que té planificats 8 milions d’euros més per al manteniment d’altres immobles del casc antic els propers 5 anys, és a dir, incloent pressupostos del mandat següent. Tot i assumir que l’ajuntament té deures pendents, no se n’ha estat de demanar als republicans més compromís des de l’altra banda de la plaça Sant Jaume i ha demanat al grup d’Ernest Maragall que sigui “exigent” amb els seus companys amb responsabilitats a la Generalitat.

Segons Martín, hi ha hagut unes 160 reparacions a la finca de Nou de la Rambla els anys 2019 i 2020, que han costat més de 60.000 euros, malgrat que l’estat general de l’edifici encara no era l’adequat. El consistori tenia previst contractar un conserge per frenar el vandalisme i havia anat a tribunals per desencallar l’ocupació de diversos pisos que generava problemes de convivència. Per aquest motiu uns quants residents no han volgut ser reallotjats com proposava l’Ajuntament, perquè tenen por de trobar-se ocupada casa seva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa